Sony a prezentat PlayStation 4

DualShock 4

În timpul dezvăluirii noului Playstation 4, Sony a prezentat noua încarnare a controller-ului, cunoscut sub numele de DualShock 4. Acesta este foarte similar cu SixAxis, doar ca are câteva trăsături extra care îl diferenţiază dramatic. Uitaţi ce am observat noi:

Touchpad

Deşi imaginile "leaked" ale controller-ului prezentau un touch-pad, majoritatea lumii a început să speculeze că acesta ar fi un touch-screen, capabil să reprezinte ceva pe el. De fapt, acesta este un touch-pad foarte similar cu cel întâlnit pe spatele Playstation Vita. Cat de util este acesta, rămane de vazut

Difuzor

Noul controller are şi un speaker aflat sub touchpad. Sony nu a discutat despre rostul său, dar este foarte posibil ca speaker-ul să joace un rol secundar ca microfon (pentru live-stream cu un pic de comentariu).

Butonul pentru Share

Acest simplu buton schimbă foarte mult potenţialul întregii console. Când primele zvonuri au ieşit la iveală, majoritatea jucătorilor (inclusiv eu) au suspectat că acesta va fi folosit pentru un acces rapid (şi complet inutil) la reţelele sociale. Sony ne-a demonstrat că de fapt, acesta face mult mai mult. Datorită serviciul Gaikai, butonul îţi va permite să transmiţi jocul online, iar alţi jucători vor putea pune comentarii direct pe ecranul tău. Ca jucător, poţi oferi controlul la cei care vizionează, pentru a te ajuta să treci peste secvenţe mai dificile.

Bandă luminoasă pentru Playstation Move

DualShock 4 are şi o mică bandă luminoasă capabilă să interacţioneze cu nou-dezvăluita cameră Stereo folosită de Playstation 4. Lumina va permite consolei să identifice poziţia jucătorilor în camera, calculând localizarea acestora tridimensional.

Construcţie şi responsivitate

Noul controller va fi mai rezistent decât SixAxis. Butoanele trigger au fost reconstruite fiind mai convexe (pentru ca degetele sa nu mai alunece). Analog Sticks, rămân în aceeaşi poziţie, deşi acum au o margine conturată, din nou pentru că degetele să nu mai alunece. Aparent, controller-ul este si un pic mai lat, cu mai mult spaţiu între cele două stick-uri. In cele din urma, Sony a tinut sa ne asigure ca noul controller va beneficia de extra rumble si o latenţă mai scăzută.

Playstation 4 - DualShock 4 Playstation 4 - DualShock 4-3

Playstation 4 - DualShock 4-4 Playstation 4 - DualShock 4-1

 

Camera Stereo

Noul Playstation va veni echipat cu o cameră video stereo, reminiscentă Kinect-ului, care va comunica cu senzorul integrat în controller. Pentru moment aici nu avem informaţii despre potenţialul şi functionalitatile sale.

Playstation 4 - Eye-01 Playstation 4 - Eye-04

Playstation 4 - Eye-03 Playstation 4 - Eye-02

 Pentru moment, un preţ oficial nu a fost anunţat, deşi dacă ar fi să credem zvonurile ne putem aştepta la două versiuni diferite, una la preţul de aproximativ 429$ şi alta la 529$.

« Prev
2/2 Next

Cele mai citite