Blizzard a anuntat inceperea unui parteneriat cu Sony

Chris Metzen, vice-presdintele responsabil cu dezvoltarea francizelor şi poveştilor la Blizzard (nici măcar nu ştiam că există o astfel de poziţie), s-a urcat pe scenă în cadrul evenimentului de presă Sony, anunţând că Blizzard se întoarce pe piaţa consolelor, graţie unui nou parteneriat cu Sony.

Metzen a ţinut să amintească publicului că Blizzard a lucrat iniţial pe console, iar în tot acest timp studioul a aşteptat ocazia potrivită pentru a se întoarce înapoi. „Producţia de jocuri pe console este în sângele nostru, suntem foarte pasionaţi în legătură cu asta". A declarat acesta. "Am pierdut foarte mult timp gandinu-ne ce franciză ar putea fi cel mai uşor tradusă pe console, care ar face saltul [de la PC la consolă] dar şi-ar păstra accesibilitatea".

Aparent, primul joc destinat portării pe platformele proprietare Sony este Diablo 3, care va fi pregătit atât pentru Playstation 3 cât şi PS4. Metzen a declarat că jocul a fost reconstruit pentru console, ceea ce înseamnă că interfaţa a fost optimizată, iar controlul a fost modificat în aşa fel încât jucătorii să aibă un control direct asupra personajului. Jocul va beneficia şi de posibilitatea unui nou co-op pentru patru jucători unic, care va permite împărţirea ecranului în mai patru, permiţând jucătorilor să îl joace pe acelaşi display.

Deşi a declarat că o versiune rulabila pentru Playstation 3 este existentă, developerul nu a prezentat nimic la eveniment. Totuşi, Blizzard a confirmat că în cadrul evenimentului PAX East (Martie 22-24), versiunea pentru PS3 va fi prezentată într-o formă jucabilă, iar publicul va avea acces la acest build.

D3Logo

Cele mai citite