NVIDIA lansează noua serie Quadro, cu arhitectură Kepler

NVIDIA lansează o nouă gamă de plăci video din seria Quadro®, destinată profesioniștilor. Aceasta oferă funcții noi și un spor de performanță profesioniștilor care lucrează în domenii precum medicină, arhitectură, inginerie, media sau entertainment. Noua gamă a fost proiectată folosind arhitectura NVIDIA Kepler – cea mai rapidă și eficientă arhitectură pentru GPU:

NVIDIA Quadro K4000 – O produs destinat segmentului high-end, care oferă performanță fără limite pentru aplicaţiile cu grafică complexă. Placa este dotată cu 3 GB de memorie și oferă suport pentru configurațiile multi-monitor și 3D stereo.
NVIDIA Quadro K2000 – Se adresează segmentului de mijloc și este destinată unei game largi de aplicații profesioniste. Aceasta vine echipată cu 2 GB de memorie și suport pentru configurațiile multi-monitor.
NVIDIA Quadro K2000D – Reprezintă o variantă a plăcii Quadro K2000, dar oferă suport nativ pentru monitoarele cu interfață dual-link DVI și pentru monitoarele de rezoluție înaltă, folosite în domeniul medical
NVIDIA Quadro K600 – Este o placă video entry-level, cu un spor de performanță ridicat și certificări pentru aplicațiile profesioniste de top. Este construită cu 1 GB de memorie și un design minimalist, pentru mai multă flexibilitate.

Nvidia-Quadro-K4000

Noile produse extind gama de plăci video Quadro – care include Quadro K5000, Quadro K5000 pentru Mac, și întreaga serie de produse Quadro mobile. Aceste produse sunt menite să ofere cel mai înalt nivel de performanță, experiență vizuală fără precedent și fiabilitatea Quadro recunoscută. Caracteristicele principale sunt:

• Noua generație a motorului de transmisie SMX, care oferă o creștere de până la 50% a performanței de vizualizare și dublarea performanței de procesare în comparaţie cu produsele din generația precedentă.
• O cantitate de memorie mai mare pentru GPU, fapt ce permite designerilor și animatorilor să lucreze cu modele mai mari și scene mai complexe.
• Tehnologiile exclusive NVIDIA FXAA (anti-aliasing rapid) și NVIDIA TXAA (anti-aliasing temporal), care oferă o calitate cinematografică a imaginilor și un nivel de realism neatins de produsele precedente.
• Suport pentru până la patru monitoare cuplate la o singură placă video, ceea ce va permite creșterea productivității.
• Aplicația NVIEW® Desktop Management, care îmbunătățește productivitatea pentru lucru cu monitoare multiple, printr-o gestiune intuitivă a ferestrelor
• Scalarea performanței de procesare prin implementarea celei de-a doua generații a tehnologiei NVIDIA Maximus, care permite cuplarea unei plăci video Quadro cu o placă de procesare NVIDIA Tesla® K20 GPU.
• Folosirea aplicațiilor la rezoluții superioare, prin intermediul tehnologiei NVIDIA Mosaic, care combină până la 16 monitoare, pentru a putea fi folosite ca un singur afişaj.

Disponibil în prezent, în SUA, noile produse NVIDIA Quadro au următoarele preţuri: Quadro K4000, $1,269; Quadro K2000 şi Quadro K2000D, $599; Quadro K600, $199.

Cele mai citite