John Riccitiello, CEO Electronic Arts a părăsit compania

Electronic Arts a anunţat astăzi că CEO-ul John Riccitiello, a părăsit compania după 13 ani petrecuţi cu publisher-ul şi mai bine de 6 ani în rolul de director executiv. Larry Probst, preşedintele consiliului de conducere îi va lua locul temporar, până când un înlocuitor permanent va fi găsit.

Despre plecarea sa Riccitiello a declarat: „EA este o companie excepţională cu angajaţi talentaţi şi creativi şi a fost o adevărată onoare să servesc drept CEO. Sunt mândru de mine şi de ceea ce am realizat împreună, şi după şase ani cred că este timpul pnetru mine să merg mai departe".

Într-o scrisoare adresată angajaţilor EA, Riccitiello explică motivele demisiei sale, scriind: „Decizia mea de a părăsi EA are de-a face cu responsabilitatea pentru eşecurile financiare din anul acesta. În acest moment este foarte posibil să terminăm anul la limita inferioară, sau puţin sub estimarea financiară trimisă către Wall Street, şi suntem în urmă faţă de planul de operare stabilit anul trecut. Pentru asta sunt 100% responsabil."

EA astăzi

Mantra internă a companiei „Mai puţine, mai mari, mai bune" a fost dată peste cap în ultimele 12 luni. În afară de divizia EA Sports, publisher-ul nu a mai oferit un hit gigantic de la Battlefield 3 în 2011. Majoritatea titlurilor lansate la sfârşitul anului trecut şi anul acesta precum Crysis 3, Dead Space 3 sau Medal of Honor: Warfighter nu au fost primite aşa cum s-a aşteptat compania.

Pe de altă parte am avut giganticul MMO Star Wars: The Old Republic care este unul dintre cele mai mari eşecuri înregistrate de publisher vreodată (financiar vorbind). Acesta a fost proiect foarte costisitor, iar rezultatul a fost o dezamăgire destul de mare. În perioada sa cea mai populară, jocul a înregistrat doar un milion de jucători.

Acum, după cele două săptămâni deplorabile pentru companie cauzate de scandalul SimCity (care încă nu s-a încheiat), Riccitiello pare să fi fost una din victime. Deşi nu pot fi sigur că acesta este motivul pentru care CEO-ul a demisionat, cu siguranţă cronometrarea este una convenabilă.

John Riccitielo

Cele mai citite