SAPPHIRE a anunţat HD 7950 Mac Edition, compatibilă cu seria Apple Mac Pro

SAPPHIRE a anunţat o nouă placă grafică, compatibilă cu seria Apple Mac Pro. Exclusiv pentru SAPPHIRE, HD 7950 Mac se bazează pe noua arhitectură Graphics Core Next (GCN) de la AMD. Această arhitectură oferă un spor semnificativ, de performanţă grafică, utilizatorilor de Mac Pro, pentru o gamă largă de aplicaţii printre care gaming, editare audio sau video şi creare de conţinut. Spre exemplu, vitezele în jocuri sunt mai mari cu până la 200%, performanţele generale în teste sunt avantajate cu aproximativ 30%, iar în benchmark-urile grafice cu până la 300%, în comparaţie cu modelul NV 8800GT, utilizat uzual în aceste sisteme.

SAPPHIRE HD 7950 Mac este echipată cu 3GB de memorie GDDR5 şi cu engine-uri Dual Asynchronous Compute Engines (ACE), ce oferă o putere de calcul de până la 4.3 TFLOPS Single Precision. Oferă suport hardware pentru Open GL 4.2 şi Open CL 1.2, precum şi tehnologiile AMD HD3D şi accelerare APP.

Arhitectura GCN de la AMD poate oferi suport pentru numeroase operaţiuni avansate de scalare şi post-procesare. Acestea includ de-blocking, de-noising, automatic de-interlacing, reducţie de zgomot şi îmbunătăţire a calităţii vizuale, precum anti-aliasing adaptiv şi filtrare de textură anisotropică independentă. SAPPHIRE HD 7950 Mac beneficiază de tehnologie AMD PowerPlay, ce oferă administrarea automată a energiei în timpul funcţionării şi asigură un consum redus, atunci când se află în repaus.

Sapphire-HD-7950-Mac

Produsul include două ieşiri DisplayPort, cu o rezoluţie maximă de 3840 x 2160 per monitor. Placa este dotată, de asemenea, cu port HDMI 3GHz 1.4a. Această ieşire poate suporta o rezoluţie maximă de 3840 x 2160. Nu în ultimul rând, prezenţa unui port Dual-link DVI, cu HDCP, suportă o rezoluţie maximă de 2560 x 1600. Deoarece este un port DVI-I, se pot conecta şi modele mai vechi de monitoare VGA, cu adaptorul inclus. Placa permite utilizarea simultană a două ieşiri, astfel că, o configuraţie cu două monitoare poate aduce o productivitate mai bună.

Placa grafică SAPPHIRE HD 7950 Mac este compatibilă cu modelele Apple Mac Pro din 2010 şi versiuni ulterioare, cu slot PCI-Express x16. Două cabluri de alimentare cu şase pini sunt incluse în pachet. Un disc cu drivere permite plăcii să fie utilizată cu sistemele de operare Mac OS X 10.7.5 (Lion), 10.8.2 (Mountain Lion) sau versiuni ulterioare.

Placa grafică HD 7950 Mac poate fi utilizată, de asemenea, la arhitectura celor mai noi PC-uri. Dispune de suport Dual Firmware prin intermediul unui switch Firmware (Dual BIOS). Sapphire HD 7950 ediţie Mac suportă Mac OS X/Windows, în mod compatibil non-UEFI, dar şi Windows cu UEFi hybrid. Un disc cu driver Windows este de asemenea inclus.

În Windows există suport pentru caracteristici suplimentare, inclusiv accelerare hardware sau decodare video, HDMI audio şi rezoluţii de display suplimentare.

Cele mai citite