SAPPHIRE a lansat HD 7790 OC Edition

SAPPHIRE HD 7790 OC Edition este primul produs din noua gamă, ce beneficiază de noua arhitectură internă de la AMD, cu 896 unităţi de procesare. Utilizează 1GB de memorie DDR5 şi prezintă overclocking din fabrică, frecvenţa GPU fiind de 1075MHz, iar memoria la 1600MHZ (6.4GB/s efectivi), pentru a oferi noi performanţe în segmentul său.

Operarea silenţioasă şi temperaturile scăzute sunt asigurate de cooler-ul SAPPHIRE Dual-X, ce combină conductele de răcire cu două ventilatoare tip turbină şi rulmenţi special concepuţi anti-praf, într-un cooler foarte eficient şi fiabil.

SAPPHIRE HD 7790 ediţie OC oferă suport pentru cele mai noi standarde din industrie şi este compatibilă Windows 8, având arhitectura creată pentru DirectX 11.1, OpenGL 4.2 şi OpenCL 1.2.

Placa este dotată cu două porturi DVI (DVI-I si DVI-D) şi o ieşire single DisplayPort, cu suport de până la 4 monitoare.

Sapphire-HD-7790-OC-Dual-X

Modelul suportă funcţia FleX, pionierată de către SAPPHIRE, ce permite conectarea a trei display-uri digitale la ieşirile DVI şi HDMI şi utilizarea acestora, fără a fi nevoie de un adaptor extern activ. Toate cele patru ieşiri pot fi folosite în mod AMD Eyefinity, dar este nevoie ca cel de-al patrulea monitor să fie DisplayPort sau conectat cu un adaptor activ.

SAPPHIRE va introduce o ediţie standard HD 7790 1GB, ce va beneficia de aceleaşi caracteristici ca şi modelul OC, dar cu frecvenţe mai mici. GPU va funcţiona la 1000MHz, iar memoria la 1500 MHz (6GB/s efectivi). HD 7790 1GB va fi dotată cu un cooler original SAPPHIRE, single fan, cu două conducte de răcire. Configuraţia de ieşiri video va fi similară cu modelul OC.

Seria SAPPHIRE HD 7790 este pregatită pentru livrare şi va fi disponibilă prin intermediul partenerilor prestabiliţi, etail şi retail

Cele mai citite