Symantec este liderul pieței de soluții Data Loss Prevention

Potrivit Gartner Magic Quadrant, Symantec este liderul pieței de soluții Data Loss Prevention (DLP). Symantec obține acest titlu a șaptea oară consecutiv, fiind confirmat ca principal jucător pe această piață de soluții.

Data Loss Prevention (DLP) este un set de tehnologii pentru protecția datelor și informațiilor, importante pentru desfășurarea afacerii. Soluțiile DLP monitorizează accesul la datele stocate și informațiile transmise către exteriorul organizațiilor, oferind posibilitatea de a identifica potențialele scurgeri de informații neautorizate.

Studiul Gartner a analizat toate categoriile de soluții DLP: soluții DLP pentru companiile mari, soluții DLP dedicate companiilor medii și mici, precum și modulele DLP integrate în alte categorii.

Potrivit studiului, Symantec oferă cea mai completă gamă de soluții de protecție DLP, având integrate mai multe tehnologii inovatoare de detecție care nu sunt disponibile la alți competitori. În plus, compania are o strategie coerentă de dezvoltare a gamei de produse și un „roadmap" cuprinzător pentru gama de soluții. Noile versiuni ale Symantec DLP au inclus un set complet de tehnologii dedicate zonei de mobilitate. În acest sens, funcțiile produselor au fost extinse pentru monitorizarea accesului la resurse, de pe tablete sau telefoane inteligente.

Prin numeroasele tehnologii integrate, Gartner consideră că Symantec oferă cea mai bună garanție pentru implementarea unei soluții DLP. Acest lucru este confirmat atât de poziția de lider în Magic Quadrant, cât și cota de piață cea mai mare pe care Symantec o deține atât la nivel global, cât și la nivelul pieței autohtone.

Symantec-logo

 

Cele mai citite