Batman Oriunde: Infinite Crisis este un MOBA în universul DC

Ştiţi ce tipuri de jocuri nu au mai apărut în ultimul timp? Multiplayer Online Battle Arena, sau MOBA. Este ceva atât de straniu, considerând că League of Legends a câştigat destui bani cât să îşi cumpere propria să ţară. Aparent, Turbine Inc. au realizat acest lucru, iar în cadrul GDC au prezentat un nou MOBA în universul DC Comics. Infinite Crisis va fi un free-to-play joc pe PC, încercând să intre în competiţie cu toate celelalte x+12 MOBA-uri existente.

Infinite Crisis

Jocul se bazează pe ideea mai multor universuri paralele, care în urma unei ciocniri neaşteptate a cauzat un conflict între eroii şi ticăloşii fiecărei lumi. Astfel, Infinite Crisis conţine mai multe versiuni ale fiecărui super-erou, de exemplu Batman va veni în formatul lui Nightmare Batman, care face legătură cu vampirii, sau Gaslight Batman, sau modelul steampunk. Turbine va pregăti noi caractere în lunile ce vor urma după lansarea oficială.

Cele 12 personaje iniţiale vor fi: Nightmare Batman, Doomsday, Flash, Gaslight Batman, Gaslight Catwoman, Gaslight Joker, Green Lantern, Poison Ivy, Shazam, The Joker, Wonderwoman şi Zatana. Este interesant că majoritatea personajelor au legătură directă cu Batman.

Ciudat este că jocul va păstra majoritatea convenţiilor MOBA, iar singurele diferenţe (cunoscute în acest moment) sunt nivelurile destructibile şi prezenţa super-eroilor şi a partenerilor lor machiavelici. Dacă par a fi sceptic de ceea ce oferă jocul, să ştiţi că asta este probabil cel mai ridicat nivel de optimism pe care îl pot invoca. Nu înţeleg care este rostul lansării unui MOBA într-o piaţă care este deja înghesuită cu MOBA-uri. Faptul că se bazează pe super-eroi nu schimbă prea mult situaţia, în cel mai bun caz va atrage încă 5 oameni să încerce jocul, iar în cel mai rău îşi va limita audienţa. Desigur, ce ştiu eu, poate că lumea chiar vroia să îl folosească pe Batman pentru a îl bate pe Steampunk Batman într-o arenă şi asta este destul pentru a schimba modul în care vedem MOBA-urile de astăzi.

Cele mai citite