Microsoft plănuieşte un eveniment Xbox în Mai

Următorul Xbox, nume de cod Durango, va fi dezvăluit în curând conform blogger-ului Windows Paul Thurrott. Odată cu acest nou val de zvonuri, primele etichete de preţ ale consolei au ieşit la iveală.

Xbox 360 - White Wireless Controller Observatorul Windows, Paul Thurrott a dezvăluit recent că Microsoft pregăteşte un eveniment pentru dezvăluirea noii sale console pe 21 Mai anul acesta. Surse informate despre planurile Microsoft în legătură cu următorul Xbox, au zis că evenimentul va consta în primele informaţii despre platformă şi planurile Microsoft pentru consolă în 2013. Debutul în forţă este plănuit pentru E3 la începutul lunii Iunie.

Durango va fi destul de scump, fiind aşteptat la preţul de 500$ (cel mai probabil 500€ odată ajuns în Europa) şi 300$ pentru o versiune cu subscription. Consola va rula Windows 8 şi va folosi discuri Blu-Ray. Datorită faptului că această consolă se apropie de tărâmul PC-urilor, rulând Windows 8 şi folosind un procesor AMD X86, este foarte probabil să nu existe backwards compatibility cu modelele precedente.

Intorcandu-ne la drama „totdeauna online" care a culminat cu tweeturile lui Oorth săptămâna trecută. Thurott a zis ceea ce era deja cunoscut, faptul că mai multe documente Microsoft au confirmat existenţa sa. „Uitandu-mă la câteva documente primite acum mult timp în urmă, chiar spune ‚necesită conexiune la internet' – asta spun notiţele" a declarat Thurrot.

Interesant este că Microsoft şi-a cerut scuze oficial pentru comentariile lui Adam Oorth ce păreau a fi de acord cu ideea unei console „totdeauna online". Compania a fost foarte atentă să îşi ceară scuze şi să evite subiectul care a stârnit întregul scandal.

Ne cerem scuze pentru comentariile nepotrivite făcute de un angajat pe Twitter ieri. Această persoană nu este un purtător de cuvânt pentru Microsoft, şi părerile sale personale nu sunt aceleaşi cu abordarea faţă de clienţi pe care o integrăm în produsele noastre sau modul în care dorim să discutăm cu audienţa noastră. Ne cerem scuze dacă acest lucru a jignit pe cineva, totuşi nu am făcut anunţuri despre produsele noastre şi nu vom mai comenta despre acest subiect"

O platformă ce necesită totdeauna conexiune la internet ar fi o mişcare foarte proastă din partea celor de la Microsoft. Este bine să ne amintim că infrastructura românească este locul 5 în lume, iar ţări precum US sau UK au conexiuni literalmente deplorabile conform standardelor noastre. Bineînţeles, asta nu este singura problemă, majoritatea consumatorilor sunt îngrijoraţi de faptul că Microsoft nu va putea face, asteptandu-se la erori marca SimCity sau Diablo 3.

Bineînţeles, întrebarea este: Ce are Microsoft de câştigat în urma acestei mutări? Iar răspunsul este unul dezamăgitor. O sufocare a pieţei jocurilor la mâna a două, un impediment adiţional pentru piratare (dar cu siguranţă nu un blocaj permanent) şi o doză de control asupra produsului vândut.

Poate că noul Xbox nu va avea nevoie de conexiune totdeauna online, poate că audienţa îl va cumpăra indiferent de restricţiile adăugate de Microsoft, poate că platforma va merge pentru toată lumea chiar dacă sunt zeci de milioane de oameni care taxează serverele în acelaşi timp. Poate că Sony (dacă nu vor face şi ei o dezvăluire subită la E3 că Playstation 4 necesită conexiune la internet) nu o să domine piaţa în această nouă generaţie dacă noul Xbox va necesita conexiune la internet. Poate că nu mai trăiesc pe Pământ şi am început să visez.

Sper că noua generaţie de console să nu necesite totdeauna conexiune la internet.

Cele mai citite