Far Cry 3: Blood Dragon leaked printr-un exploit pe Uplay

O vulnerabilitate în launcher-ul platformei digitale Uplay a permis utilizatorilor să dea jos jocuri gratuit de pe serverele Ubisoft, inclusiv încă ne-anunţatul Far Cry 3: Blood Dragon.

Uplay Trouble Hackerii au avut la dispoziţie un software capabil să îl facă pe Uplay să creadă că utilizatorii aveau jocuri ce nu erau achiziţionate şi puteau fi jucate offline, trecând peste DRM-ul Ubisoft. Aparent, Far Cry 3: Blood Dragon, un "expansion" stand-alone, era jucabil de la cap la coada prin intermediul hack-ului.

Odată ce serverele Ubisoft au fost sparte, clipuri video cu noul joc au ieşit la iveală, prezentând aproximativ 30 de minute de gameplay.

Deşi jocul pare a fi incredibil de diferit atât din punctul de vedere al tonului şi aspectului estetic, mecanicile sunt similare cu cele întâlnite în Far Cry 3, Blood Dragon utilizând aceleaşi şi mecanici pentru takedown chain, vindecare şi aruncarea grenadelor. Protagonistul – cel numit Rex Colţ este interpretat de Michael Biehn, cunoscut pentru rolul sau în primul Terminator (Kyle Reese). Rex este capabil să înoate sub apă, nu suferă nici un fel de pagube dacă se aruncă într-o prăpastie de 30 de metri şi uneori arăta degetul la inamici recent învinşi.

Clipul video prezintă cut-scene-uri făcute în stilul retro 2d. Rex are un cuţit neon-roz si dragoni capabili să sufle laser sunt printre inamicii jocului. Da, filmele anilor '80!

Farcry 3 - Blood Dragon Farcry 3 - Blood Dragon1 Farcry 3 - Blood Dragon2

Ubisoft nici măcar nu dezvăluise jocul, lăsând internetul să fiarbă într-un ocean de zvonuri. Hackerii, de naţionalitate rusă, au exploatat vulnerabilitatea de securitate a Uplay şi au făcut rost de titlu înainte ca acesta să fie dezvăluit, anunţat sau lansat. Drept rezultat, zeci de clipuri video prezentând gameplay au apărut pe net, doar că să fie şterse la scurt timp de oficialii Ubisoft. Este un caz nefericit, dar fiecare hack promite întărirea securităţii şi curăţarea problemelor din sistem. Nu voi spune că era necesar ca Uplay să fie hăck-uit pentru ca Ubisoft să îşi întărească securitatea, dar bine că au făcut-o acum, şi că problemă nu a fost una mai „dramatică".

 

Cele mai citite