Noua SAPPHIRE HD 7790 2GB OC oferă performanţe îmbunătăţite şi noi caracteristici

SAPPHIRE a introdus un model de 2GB în noua serie de plăci grafice, HD 7790. Ca şi ceilalţi membrii din serie, SAPPHIRE HD 7790 2GB OC se bazează pe noul chipset Bonaire, beneficiază de 2GB de memorie DDR5 şi prezintă overclocking din fabrică, cu frecvenţe pentru GPU de 1050MHz, iar pentru memorie 1600MHz (6.4GB/s efectivi).

Placa în cauză este dotată cu un nou cooler, care utilizează un sistem cu 2 conducte (dual heatpipe) şi un singur ventilator tip turbină, cu rulmenţi special concepuţi anti-praf, pentru eficienţă şi fiabilitate maximă. O caracteristică unică SAPPHIRE o reprezintă integrarea unui backplate din metal, în sistemul de răcire, ce ajută la răcirea memoriilor pe partea din spate a plăcii. Un radiator ataşat de backplate, traversează PCB-ul şi pătrunde în fluxul de aer de la ventilatorul cooler-ului, fapt ce permite disiparea căldurii componentelor de pe partea din spate a plăcii, reducând temperatura memoriilor cu până la 13 C.

Sapphire-HD-7790-2GB-OC-backplate

Lucrul sau gaming-ul cu sisteme de monitoare multiple devine din ce in ce mai popular, iar seria SAPPHIRE HD 7700 oferă suport pentru acestea prin AMD Eyefinity, aflat acum la cea de-a doua generaţie. SAPPHIRE HD 7790 ediţie OC este dotată cu două porturi DVI (DVI-I si DVI-D), unul HDMI şi o ieşire DisplayPort, fiind capabilă să suporte până la 4 monitoare simultan.

Modelul HD 7790 2GB OC suportă funcţia FleX, pionierată de către SAPPHIRE, ce permite conectarea a trei display-uri digitale la ieşirile DVI şi HDMI şi utilizarea acestora, fără a fi nevoie de un adaptor extern activ. Toate cele patru ieşiri pot fi folosite în mod Eyefinity, dar este nevoie ca cel de-al patrulea monitor să fie conectat prin DisplayPort sau cu un adaptor activ.

Sapphire-HD-7790-2GB-OC

Suportul pentru CrossFire permite utilizarea simultană a 2 plăci, cu scopul de a creşte performanţele în jocuri.

SAPPHIRE HD 7790 OC oferă suport pentru cele mai noi standarde din industrie şi este compatibilă Windows 8 cu arhitectura creată pentru DirectX 11.1, OpenGL 4.2 şi OpenCL 1.2. Performanţele sunt optimizate prin cea mai nouă versiune a tehnologiei AMD Power Tune.

Seria SAPPHIRE HD 7790 este pregatită pentru livrare şi va fi disponibilă prin intermediul partenerilor prestabiliti. Cumpărătorii vor beneficia de un voucher, pentru o copie gratuită a jocului BioShock Infinite.

Cele mai citite