Corsair Carbide 200R Review - Compact, dar Masiv

Preţ

Corsair nu are produse ieftine, ei oferinde calitate, construcţie robustă şi multe opţiuni. Astfel, Carbide 200R, carcasa avută pe masa de de operaţie este cel mai ieftin model Corsair, având preţul de 275-289 RON. Evident, preţul este oarecum piperat, dar justificat, fiindcă 200R este solidă, compactă şi spaţioasă (în stilul TARDIS), iar izolarea fonică este excelentă.

Concluzie

Corsair au reuşit câteva lucruri interesante cu 200R, dar au avut şi câteva defecte. Aspectul şi construcţia sa sunt excelente iar interiorul oferă o mulţime de opţiuni. Fantele pentru administrarea cablurilor în de-a lungul plăcii de bază şi spaţiul de peste un deget grosime în spatele său au fost de-a dreptul miraculoase, pentru cineva "binecuvântat" cu două mâini stângi. Bineînţeles, cea mai mare inovaţie este natura TARDIS a carcasei, respectiv aspectul simplist şi compact la exterior, dar un interior spaţios şi confortabil, destul de mult cât să putem pune aproape orice placă video, indiferent de mărimea sa. Lăţimea, cu 2-3 centimetri peste norma carcaselor în aceeaşi categorie de preţ, îi permite lui Carbide 200R să găzduiască coolere mamut de genul lui Noctua NHD14 sau Phanteks PH-TC14PE.

Dar nu pot aduce numai laudă lui Carbide 200R. Singura problemă demnă de menţionat pe care am avut-o cu 200R este cuşca pentru hard-uri din plastic (şi sertarele pentru SSD-uri) care sunt pur şi simplu dezamăgitoare. În primul rând sertarele pentru SSD sunt incredibil de greu de utilizat (m-am "distrat" 5 minute cu introducerea unui SSD şi încă 10 cu scoaterea lui) şi sunt destul de fragile. Cuşca pentru HDD este mai uşor de utilizat, dar spaţiul dintre sertare este foarte mic, iar plasticul reţine o grămadă de căldura. Pentru cei care au doar un singur hard asta nu ar trebui să fie o problemă, dar dacă întreaga cuşcă ar fi ocupată, temperatura ar atinge cote maxime destul de rapid.

Dar carcasa este una de buget şi trebuie tratată că atare. Defectele sunt relativ minore şi nu afectează prea mult calitatea produsului finit. Sunt sigur că un entuziast ar putea găsi o alternativă mai scumpă cu mai multe beneficii, dar pentru ceea ce oferă, Carbide 200R este una dintre cele mai bune alternative de buget existente pe piaţă.

Pro

Contra

 - Porturi USB 3.0 externe;

- Constructie solida;

 - Izolare Fonica;

- Multe fante pentru administrarea cablurilor;

- Spatiu generos in spatele placii de baza;

 - Front Panel limiteaza air-flow;

- Cusca din plastic pentru SSD/HDD;

Evaluare

                    Techzone.ro

8.8 / 10

Aspect si Constructie

9.0 

Interior

9.0 

Racire

8.0 

Zgomot

9.0 

Porturi Externe

9.0

Pret

8.0

 

« Prev
6/6 Next

Cele mai citite