FIFA 14 vrea să depăşească vânzările înregistrate de FIFA 13. Ţinteşte audienţa Call of Duty

Producătorul Fifa 14, Sebastian Enrique a prezis că următorul FIFA va înregistra vânzări mai mari decât FIFA 13 în 2012. Partea bizară este că EA consideră Call of Duty drept competitor şi intenţionează să îl detroneze, devenind cel mai vândut joc al anului.

Fifa 14 - Screenshot 3 Trăim într-o lume ciudată. FIFA 13 a vândut peste 12 milioane de unităţi din Septembrie 2012 conform cifrelor dezvăluite de EA, iar Sebastian Enrique, producătorul FIFA 14 nu este impresionat de acest număr, intenţionând să îl depăşească. „Avem un număr solid de mecanici şi sunt foarte încrezător că putem avea vânzări mai mari faţa de FIFA 13" a declarat acesta.

Avem o ambiţie care este în afara a ceea ce producem în joc. Vrem să creem cel mai bun joc de fotbal, dar în acelaşi timp, nu vrem cel mai bun joc sportiv – ci mai degrabă, cel mai bun joc video existent" a adăugat Enrique.

Bineînţeles, producătorul a recunoscut şi provocarea reprezentată de următoarea producţie PES. Konami va folosi engine-ul Fox a celor de la Kojima Productions pentru PES 2014. Totuşi producătorul pare a considera şi Call of Duty drept competitori.

Persoanele care se joacă Call of Duty nu se joacă FIFA. Noi vrem să se joace FIFA şi vrem să reuşim această performanţă prin crearea celui mai bun joc pe care îl putem face. Pe aste ne focalizăm."

Anul trecut, Call of Duty a fost cel mai vândut joc al anului, FIFA fiind pe locul 2 cu numai 70.000 de vânzări mai puţin. Deci există ceva substanţă la declaraţiile sale. Din nefericire, nu văd cum ar putea să atragă audienţa CoD, un shooter militar către FIFA, un joc sportiv. Probabil un Zombie Mode pe terenul de fotbal.

EA a anunţat oficial FIFA 14 pentru Xbox 360, Playstation 3 şi PC săptămâna trecută, menţionând că „alte platforme" vor fi dezvăluite în lunile ce urmează. Pentru moment sunt interesaţi de jucători dispuşi să participe la sesiuni de playtesting la sfârşitul lunii şi începutul lunii următoare.

Cele mai citite