Nordic Games şi Gearbox au achiziţionat Darksiders şi Homeworld

Ultimele proprietăţi intelectuale deţinute de THQ au fost vândute la licitaţie săptămâna trecută, printre acestea numarandu-se Red Faction şi Darksiders către Nordic Games, iar Homeworld către Gearbox Software.

Darksiders Majoritatea Ip-urilor au fost vândute în Ianuarie când publisher-ul a declarat faliment. Totuşi, mai multe proprietăţi au rămas fără cumpărător, Darksiders şi Homeworld numarandu-se printre ele. Săptămâna trecută, ultimele părţi au fost achiziţionate în primul rând de către publisherul European, Nordic Games, care a pus mâna pe un număr impresionant de francize, inclusiv Darksiders, Red Faction şi Mx vs. ATV pentru suma de aproximativ 4.9 milioane de dolari. Contractul include multe alte proprietăţi intelectuale, printre care se numără şi Supreme Commander, Frontlines, Stuntman, Juiced, Full Spectrum Warrior, Destroy all Humans.

Lars Wingerfors, CEO Nordic Games Group AB a declarat „În primul rând, suntem foarte entuziasmaţi de afacere şi ne aşteptăm ca întregul conglomerat Nordic Games să fie schimbat în urmă sa. Pe termen lung, intenţionăm să cooperăm cu părinţii jocurilor şi cei mai buni developeri de pe piaţă pentru a produce sequel sau content pentru aceste titluri."

Pe cealaltă parte, Gearbox Software, părinţii Borderlands şi a teribilului Aliens: Colonial Marines, a cumpărat gigantica franciză de strategie ascunsă în seiful THQ, Homeworld.

Homeworld Kushan box cover Aceştia au confirmat astăzi că „Gearbox Software a prezentat cea mai mare ofertă pentru achiziţia francizei Homeworld din portofoliul THQ" printr-un comunicat de presă. „Brian Martel, Chief Creative Office la Gearbox Software, are respect şi pasiune pentru excepţionala, distractiva şi inovativa proprietate intelectuală a celor de la Relic. El personal s-a implicat în achiziţie."

Pentru moment nu au fost oferite detalii oficiale despre vânzare, deşi Gearbox a plătit peste suma cumulată prin campania de pe Kickstarter iniţiată de fanii seriei, care doreau să să pună mâna pe IP şi să producă un Homeworld indie, înainte că franciza să fie vândută unui studio/publisher de calibru.

Evident, Gearbox deja are planuri „Brian intenţionează să redirecţioneze interesul celor de la Gearbox pentru a păstra şi construi cel mai pur format al jocurilor originale, Homeworld şi Homeworld 2, intenţionând să le facă accesibile pe platformele digitale de astăzi" a declarat studioul.

Acum noii câştigători vor aştepta decizia finala Curţii de Insolvenţă a Statelor Unite ale Americii pentru a înregistra moţiunea pentru vânzare pe 13 Mai 2013, şi să finalizeze procesele de tranzacţie ce urmează. Adio THQ şi sper ca Homeworld să găsească o casă nouă şi să nu sufere de sindromul Syndicate, o franciză sf de strategie transformată într-un shooter.

 

Cele mai citite