CCP Games a anunţat data de lansare pentru DUST 514

Jocul exclusiv pentru Playstation 3, Dust 514 va fi lansat pe 14 Mai 2013, a anunţat studioul CCP Games.

DUST 514 DUST 514 va fi un shooter free-to-play care va fi legat în mod direct cu Eve Online, MMO-ul SF de pe PC, produs tot de CCP Games. Developerul a declarat că fanii se pot aştepta la un joc aflat într-o continuă schimbare, continuu îmbunătăţit de noi elemente, trăsături şi patch-uri în anii ce urmează. Cam ceea ce s-a întâmplat cu Eve, considerând că MMO-ul se află pe piaţă din 2003.

„Pentru a ajunge aici au trebuit mulţi ani, sute de angajaţi CCP şi o dedicare faţă de milioane de jucători care au contribuit cu feedback fantastic în timpul perioadei beta. Acum pornim adevărata călătorie, la care, decenii mai târziu, ne vom uita cu uimire la tot ceea ce am îndeplinit. Universul Eve va trăi mai mult decât noi toţi." A declarat CEO CCP Hilma Veigar Petursson.

Proiectul a fost dezvăluit în cadrul evenimentului Game Developers Conference (GDC) în 2009, şi va fi primul joc produs de CCP de la Eve Online încoace. Deşi este exclusiv Playstation 3, Dust 514 va fi influenţat încontinuu de Eve Online, cele două jocuri făcând parte din acelaşi univers.

De fapt, inter-conectivitatea este unul dintre cele mai importante aspecte ale jocului, jucătorii Dust 514 având posibilitatea să coopereze cu cu piloţii din Eve pentru atacuri coordonate strategic şi pentru apărarea câmpului de luptă. Până la 32 de jucători pot să se lupte pe aceeaşi hartă. Caracterul va avea la dispoziţie o gamă bogată de abilităţi, arme şi costume. Chiar şi posibilitatea construirii unei corporaţii, mecanică implementată şi in Eve Online este prezentă.

Dust 514 a fost conectat la universul Eve pe 10 Ianuarie, anul acesta, fanii seriei având ocazia să testeze nivelul ridicat de intrconectivitate integrat în cele două jocuri.

Cele mai citite