SimCity Review - Două luni după lansare

 SimCity nu a fost tratat cum trebuie. Franciza, deşi a avut o importanţă gigantică pentru fani, a fost ori ignorată de EA, ori folosită drept placebo pentru nostalgie. Nu medicament fiindcă, până la SimCity 2013, a fost Societies, o pastilă de zahăr pe care toată lumea ar vrea să o uite. „Nu a fost produs de Maxis" este cea mai comună scuză, dar asta nu schimbă faptul că Electronic Arts a băgat milioane de dolari în producţie ştiind bine că nu o să fie un simulator urban, iar la momentul lansării, jocul a avut o recepţie destul de pozitivă încât EA a lansat şi un expansion câteva luni mai târziu.

SimCity este produs de Maxis, deci nu mai are nici o scuză care să îi apere gameplay-ul şi designul. Bineînţeles, decizia de a îl pune totdeauna online este una bizară, mai ales când se ştia foarte bine că nu a existat nici o lansare a unui joc totdeauna online care să fie reuşită. Ciudat este că SimCity nu prea este construit pentru mediul online, iar multiplayer-ul este în acest moment aproape dezastruos pentru majoritatea jucătorilor [poate fi plăcut dacă joci cu prietenii şi toată lumea ştie să joace]. Dar asta nu este singura critică pe care o aduc jocului, fiindcă sunt destule defecte în design, nu doar în execuţie.

Bineînţeles, dacă fac astfel de acuzaţii, trebuie să am motive şi dovezi pentru a susţine ceea ce zic, nu? Din fericire, am destule.

Odată intrat în joc, pregatindu-mă să întru în pielea unui Primar [Dumnezeu], am fost întâmpinat de o melodie repetitiva, incredibil de optimistă şi care avea să îmi rămână în creier, în aşa fel încât nici clorul nu o putea scoate. Dar eram pregătit pentru melodie, am găsit ceva similar în Sims 3. Stilul grafic, undeva între realist şi stilizat a fost din nou ceva aşteptat, fiindcă Sims 3.

Optimizare

Înainte să mă pot juca, a trebuit să aştept vreo 35 de minute până s-a aplicat update-ul (jocul a luat 15 minute să îl downloadez şi să îl instalez). Am intrat în Meniu, unde am făcut un mic ocol către Opţiuni, care sunt destul de variate, dar nici pe departe la nivelul aşteptat de entuziaştii cu turbino-PC-uri, dar destul pentru utilizatorul de rând. De bine de rău, jocul a rulat destul de bine [deşi asta s-ar putea să aibă mai mult de-a face cu faptul că folosesc un turbino-pc, decât cu optimizarea jocului].

SimCity - Graphic Settings

Mai jos găsiţi cerinţele minime şi configuraţia sistemului pe care am rulat jocul.

 Cerinte Minime 

CPU

Intel Core 2 Duo 2.0 Ghz sau Athlon 64 X2 Dual Core 4000+

RAM

2 GB RAM

HDD

10GB valabili

Video

Nvidia GeForce 7800 sau Radeon HD 2x00

Sistem de Operare

Windows XP; Windows Vista; Windows 7; Windows 8

Conexiune

Minim 256 kbps download si 64 kbps upload

 Configuratie de Test 

CPU

Intel Core i5-2500K @ 3300 Mhz

RAM

Corsair 8GB, DDR3

HDD

OCZ Agility3 60GB, SATA3

Video

 Asus Radeon 6970 DirectCU ii

Sistem de Operare

Windows 7

Conexiune

Broadband

« Prev
2/4 Next »

Cele mai citite