Intel a anunţat noua microarhitectură Silvermont

Intel a anunţat noua microarhitectură Silvermont, cu consum redus de energie şi performanţă crescută. Tehnologia este orientată către soluţiile cu necesar de consum redus, de la smartphone-uri până la centre de date. Silvermont va fi baza pentru o serie inovatoare de produse, care vor fi lansate în acest an şi vor fi bazate pe tranzistorii 3-D Tri-Gate pe 22nm, ceea ce va duce la creşterea performanţei şi la reducerea energiei consumate.

Microarhitectura Silvermont oferă cel mai bun raport performanţă-per-watt din industrie. Designul său oferă suport pentru un interval mai larg de operare şi permite variaţii reduse de performanţă şi eficienţă energetică. În baza unor măsurători standard, Silvermont oferă o performanţă de trei ori mai mare sau cel mult aceeaşi performanţă, la un consum de energie de cinci ori mai mic faţă de actuala generaţie a gamei de procesoare Intel Atom.  intel logo

Silvermont a fost creată şi optimizată cu procesul de fabricaţie pe 22nm, cu ajutorul revoluţionarilor tranzistori 3-D Tri-gate. Cu ajutorul acestei tehnologii inovatoare, Intel poate aduce creşterea performanţei şi îmbunătăţirea eficienţei energetice.

Alte elemente importante ale microarhitecturii Silvermont:
• un nou motor de execuţie oferă cea mai bună performanţă single-threaded
• o nouă arhitectură multi-core şi de sistem, scalabilă până la 8 core-uri, ce oferă performanţe crescute pentru o mai mare lăţime de bandă, latenţe mai mici, suport out-of-order, pentru un sistem mai echilibrat şi mai sensibil
• noi instrucţiuni IA şi tehnologii ce îmbunătăţesc performanţa, virtualizarea şi managementul securităţii, oferă suport pentru o gamă largă de produse. Aceste instrucţiuni construiesc pe suportul existent al Intel pentru 64 biţi şi pentru gama de software IA
• capabilităţile de management al energiei, îmbunătăţite, includ noi tehnologii inteligente de burst, low power C states şi un interval mai larg de operare, ce beneficiază de tranzistorii 3-D. Suportul pentru tehnologia Intel Burst 2.0, pentru single şi multi-core, oferă un răspuns îmbunătăţit scalat pentru eficienţa energetică.

Silvermont va servi ca fundaţie pentru o gamă de produse, aşteptate pe piaţă spre sfârşitul acestui an. Îmbunătăţirile la capitolul performanţă-per-watt vor oferi o diferenţă semnificativă şi un răspuns superior pentru dispozitivele create în jurul acestei arhitecturi.

Procesorul de tip SoC, Intel „Bay Trail", va fi încorporat în tabletele ce urmează să fie lansate în perioada sărbătorilor 2013 şi va dubla performanţele de calcul ale generaţiei curente de tablete Intel.

Graţie flexibilităţii Silvermont, variante ale platformei „Bay Trail" vor fi utilizate şi în alte segmente de piaţă, precum laptop-uri şi desktop-uri din segmentul entry, cu forme inovatoare.

„Merrifield" este programat să fie livrat clienţilor la finalul anului. Va oferi performanţe crescute, o durată de viaţă a bateriei superioară faţă de actuala generaţie de produse şi va aduce suport pentru servicii personale, conexiuni ultra rapide pentru streaming Web şi protecţie sporită a datelor şi dispozitivelor.

„Avoton" va oferi eficienţă energetică şi performanţă-per-watt de top pentru microservere, stocare şi sarcini scalate în centrul de date. „Avoton" este cel de-al doilea procesor de tip SoC Intel Atom, care oferă capabilităţi server complete, necesare clienţilor, incluzând 64-biţi, corecţie cod, tehnologii de virtualizare Intel şi compatibilitate software.

„Rangeley" este dedicat infrastructurii de reţea şi comunicaţii, în special routerelor entry şi mid-range, switch-urilor şi accesoriilor de securitate. Ambele produse sunt programate pentru a doua jumătate a acestui an.

În acelaşi timp, Intel oferă îmbunătăţiri revoluţionare pentru generaţia următoare a arhitecturii Haswell, pe 22nm, pentru procesoarele Intel Core, ce vor creşte performanţele PC şi vor scădea consumul de energie în cazul dispozitivelor inovatoare 2 în 1 şi a altor produse mobile, disponibile spre finalul anului. Intel planifică să lărgească şi gamele de procesoare Intel Xeon pe 22nm pentru centrele de date, oferind o mai bună performanţă-per-watt şi alte noi funcţii.

Cele mai citite