Aplicaţii mobile pentru amenajarea locuinţei

Aplicaţiile mobile îşi dovedesc de multe ori utilitatea în situaţii mai puţin obişnuite, la care nu ne-am aştepta, una dintre acestea fiind amenajarea locuinţei. The PhoneGeeks, divizia specializată de tehnică și telefonie mobilă a EuroGsm, prezintă o serie de aplicaţii mobile dedicate, cu ajutorul cărora utilizatorii se pot inspira, din diferite stiluri de decoraţiuni interioare, pentru amenajarea spaţiilor şi pot face măsurători sau pot chiar mobila ori zugrăvi locuinţa, în format 3D.

Astfel, utilizatorii pot folosi aplicaţii precum Living Room Decorating Ideas, Kitchen Decorating Ideas, Bathroom Decorating Ideas şi Bedroom Decorating Ideas pentru amenajarea living-ului, bucătăriei, băii sau dormitorului.

Aplicaţii dedicate sunt şi Wall Decorating Ideas, cu ajutorul cărora utilizatorii pot găsi idei interesante pentru amenajarea pereţilor cu rafturi sau decoraţiuni interioare, şi aplicaţia Color Snap, pentru idei pentru zugrăvirea pereţilor în funcţie de destinaţia încăperilor sau în combinaţii de culoare.

Pentru cei care doresc să-şi amenajeze locuinţa la costuri cât mai reduse, în magazinele online dedicate există aplicaţii mobile prin care utilizatorii pot face rost de sfaturi de amenajare în funcţie de buget sau idei pentru cum să recondiţioneze diferite obiecte de mobilier.

Interior-Design

Aplicaţia Interior Design on a Budget prezintă utilizatorilor o serie de lecţii prin care aceştia îşi pot recondiţiona mobilierul din locuinţă, însă pentru cei fără experienţă în realizarea de proiecte practice, unele dintre soluţiile propuse s-ar putea să fie prea dificil de realizat. O altă aplicaţie de acest gen este şi Home Decorating Tips!, care prezintă sfaturi şi recomandări de amenjare pentru bugete reduse în funcţie de încăpere.

În plus faţă de aplicaţiile mobile pentru inspiraţia utilizatorilor, există şi aplicaţii practice, prin care aceştia pot realiza diferite măsurători în casă, pe care să le consulte ulterior când achiziţionează mobilier sau alte decoraţiuni interioare.

Dintre aplicaţiile mobile cu utiliate practică se remarcă My Measures & Dimensions, prin care utilizatorii pot realiza o serie întreagă de măsurători în casă, pe care le pot salva, şi ulterior le pot consulta ori de câte ori au nevoie.

De asemenea, pentru simularea în format 3D a amenajărilor interioare, utilizatorii pot descărca din magazinele online aplicaţii mobile dedicate, prin care pot configura dimensiunile unei camere şi pot vizualiza diferite combinaţii şi amplasamente pentru obiectele de mobiler, şi în acelaşi timp pot schimba culoarea pereţilor, design-ul ferestrelor sau modelul perdelelor şi draperiilor. 3D Interior Room Design şi Home 3D for iPad sunt printre cele mai apreciate aplicaţii mobile de acest gen.

În categoria aplicaţiilor mobile profesionale intră AutoCAD WS şi RedStick Site CAD, prin care utilizatorii pot realiza desene grafice sau fişe de design, pe care ulterior le pot distribui prin intermediul unor liste de prieteni sau colaboratori pentru feedback.

Pentru cei pasionaţi de arhitectură, dar şi pentru cei care vor să-şi construiască o casă, există aplicaţii mobile dedicate, care prezintă diferite stiluri de case, dar şi ştiri sau ultimele tendinţe în domeniu. Printre acestea se numără Home Architecture and Design sau Houzz Interior Design Ideas.

Majoritatea aplicaţiilor prezentate sunt gratuite şi sunt disponibile atât pentru sistemul de operare Android, cât şi pentru iOS.

Cele mai citite