Candy Crush Saga este jocul #1 pe mobile

Candy Crush Saga, dezvoltat de King, a ajuns #1 în categoria jocuri pe platformele portabile şi este constant în top 3 aplicaţii pentru dispozitive mobile, după ce recent a ajuns aplicaţia #1 pe Facebook, depăşind Zynga. Candy Crush Saga şi Bubble Witch Saga, jocuri dezvoltate şi testate integral de românii de la studioul King Bucureşti, sunt primele şi singurele jocuri sincronizate în totalitate între platfomele Facebook şi iOS sau Android.

Platformele mobile reprezintă un pilon important pentru King datorită popularizării smartphone-urilor şi tabletelor în toate categoriile de public. De aceea, dezvoltatorul aduce jocurile exact acolo unde şi le doresc utilizatorii: oriunde şi oricând. Principalul avantaj al King faţă de concurenţă este sincronizarea perfectă între platforme, iar acesta este viitorul jocurilor sociale.

Candy-Crush-Saga

Nevoia de a dezvolta jocuri pentru platformele mobile a fost şi unul dintre motivele pentru care King a deschis studioul din România. Strategia constă în lansarea de noi titluri pe platforma web, www.king.com, unde sunt testate chiar de utilizatori. Cele mai populare jocuri sunt apoi adaptate pentru platforma Facebook. Dintre jocurile de Facebook, cele care ajung în top primesc o versiune şi pentru platformele iOS şi Android, iar aici intră în joc dezvoltatorii români de la King. Echipa locală se ocupă cu dezvoltarea tuturor versiunilor mobile ale celor mai de succes titluri de pe platforma Facebook. În prezent, există 4 echipe, care se ocupă cu dezvoltarea a 2 noi titluri. Pe lângă acestea, studioul King din Bucureşti continuă să lucreze la Bubble Witch Saga, joc dezvoltat şi testat integral pe plan local şi la testarea Candy Crush Saga.

La începutul lunii aprilie, King a depăşit Zynga în topul dezvoltatorilor de jocuri pentru platforma Facebook. Conform Inside Social Games, Candy Crush Saga a înregistrat peste 45.5 milioane de utilizatori activi lunar şi peste 15 milioane de utilizatori activi zilnic, ajungând pe locul #1 în topul aplicaţiilor pe Facebook.

Cele mai citite