GT6 pentru PS3 va redefini termenul de „Real Driving Simulator"

Sony Computer Entertainment a anunţat că va publica Gran Turismo®6 (GT6™), noul episod al celei mai bine vândute francize de PlayStation®, la sfârşitul anului 2013. Anunţul a fost făcut de legendarul creator al seriei Gran Turismo, Kazunori Yamauchi, în cadrul evenimentului care sărbătoreşte 15 ani de existenţă a francizei care a vândut 70 de milioane de copii.

GT6 pentru PlayStation®3 va redefini termenul de „Real Driving Simulator" (adevăratul simulator de şofat), aducând un grad sporit de autenticitate, noi piste, noi bolizi şi o interfaţă revizuită. Noul engine grafic mai compact va îmbunătăţi funcţionalitatea şi va creşte flexibilitatea jocului când vine vorba de conţinut descărcabil (DLC). Jocul a fost regândit pentru a extinde conectivitatea cu alte dipsozitive precum smartphones şi tablete, şi pentru a îmbunătăţi funcţiile legate de reţele de socializare.

GT6

GT6 va păstra toate pistele şi maşinile conţinute în Gran Turismo®5, joc care a vândut peste 10 milioane de unităţi de la lansarea din 2010. Vor exista însă şi adăugiri remarcabile, noul joc conţinând 1200 de bolizi la lansare, lista urmând să se înmbogăţească cu noi maşini disponibile online. Fiecare autovehicul va dispune de mai multe componente aerodinamice şi roţi personalizabile, GT6 oferind jucătorului mii de posibilităţi pentru a-şi personaliza colecţia de maşini, până în cel mai mic detaliu.

Faimosul circuit Silverstone din Marea Britanie va fi doar una dintre cele şapte locaţii noi din Gran Turismo 6, ajungându-se astfel la un număr total de 33 de piste, cu 71 layout-uri diferite, dintre care 19 sunt încă nevăzute. La fel ca şi în cazul maşinilor, circuitele vor beneficiade update-uri online regulate. Editorul de piste îmbunătăţit va oferi peisaje virtuale uimitoare care se întind pe zeci de kilometri pătraţi, inclusiv splendidele fundaluri modelate după Andaluzia.

Colaborarea dintre dezvoltatorii francizei Gran Turismo şi firmele partenere a devenit şi mai strânsă odată cu dezvoltarea lui GT6. Un număr impresionant de noi proiecte, care şterg limita dintre realitate şi virtual, vor fi anunţate înainte de lansarea jocului. Pe lângă tradiţionala colaborare cu Nissan, un punct important din procesul de dezvoltare al noului joc îl reprezintă parteneriatul cu producătorul de pneuri, Yokohama Rubber, şi cu compania producătoare de suspensii, KW Automotive. Ambele firme sunt active atât în industria automobilistică comercială, cât şi în lumea curselor, contribuind pe post de consultanţi tehnologici la realizarea noului motor fizic, la modelarea suspensiilor şi pneurilor folosite pe maşinile din joc. Rezultatul final este o experienţă şi mai realistă decât cea cu care erau obişnuiţi fanii GT.

Evenimentul aniversar Gran Turismo, organizat la Silverstone, a inclus şi un demo al GT6 desfăşurat pe celebra pistă de curse. Invitaţii au avut ocazia de a încerca noul joc înainte de a se aventura pe pista reală la volanul unor bolizi produşi de Audi, Ford, Jaguar, KTM, Mercedes-Benz, Nissan şi Toyota.

Cele mai citite