A trecut şi ReC 2013

Weekendul asta, pe 25-26 Mai, a avut loc finala celui de-al treilea sezon Romanian eSports Championship, ReC 2013, pentru League of Legends, DoTA 2 şi Counter Strike: Global Offensive.

ReC 2013 - Banner

Dacă eşti familiar cu scena eSports românească, ar trebui să ştii că în weekendul care tocmai a trecut a avut loc semifinala şi finala celui de-al treilea campionat eSports naţional organizat de PGL, Romanian eSports Championship 2013. 4 echipe de CS: GO, 4 de League of Legends şi 4 de DoTA 2, s-au înfruntat pentru premiile în valoare de 6900 USD (împărţite în mod egal pentru fiecare joc în parte).

Pe Sâmbătă am ajuns şi eu la Turbohalle, fiind curios să văd cât de dedicată este scena eSports autohtonă. Nu că Dreamhack nu mi-ar fi demonstrat că exista oameni 'un pic cam prea entuziasmaţi', dar acolo era Starcraft II şi concurenţi de calibru internaţional. Odată înăuntru, am observat că amenajarea era un pic diferită faţa de cea de la Dreamhack. Sala principală găzduia mai puţine locuri, având câteva canapele scoase în faţa „scenei" şi vreo 2-3 rânduri de scaune în spate. În cea de-a doua sală, vreo 2-3 rânduri Pc-uri erau ocupate cu DoTA 2 şi CS: GO. Din nefericire, aici nu prea aveai cum să stai jos.

ReC 2013 - Side Room

Cred că, pe la ora 1 erau în jur de vreo 200-250 de spectatori. Fie că erau acolo datorită concursurilor organizate de sponsori, (Madcatz şi Samsung îmi trec prin minte), pentru competiţii sau doar pentru a face zgomot, atmosfera era destul de plăcută, chiar dacă uneori un pic cam prea zgomotoasă.

În „pauze" m-am plimbat prin sală, uitandu-mă la şoarecii şi tastaturile cu membrană a celor de la Madcatz şi a telefonului (nu telefoane, ci telefon) de la Samsung. Deşi sunt tipul de gamer pe care nu îl poţi detaşa de switch-urile Cherry-MX Red, aş minţi dacă nu aş recunoaşte că opţiunile de customizare a seriei STRIKE sunt interesante, mai ales pentru un MMO.

Meciuri! Meciuri!

LoL

League of Legends a fost pe departe cel mai vizionat joc Sâmbătă, aproape 90% din cei 200 de spectatori fiind prezenţi în sală. Primele echipe care s-au aşezat la tastatură au fost Going Quantum şi 5 Bananas. Probabil că sunt răutăcios că zic asta, dar 5 Bananas nu prea erau pregătiţi pentru provocare, fiindcă cei de la Quantum măturat cu ei pe jos. Scor final, 2-0 pentru Going Quantum.

Cea de-a doua semifinală a avut loc între West Police şi Crowd Control, ambele echipe fiind destul de echilibrate. După ceva bătaie de cap şi două meciuri destul de interesante, Crowd Control a ieşit învingător cu un scor de 2 la 1.

DoTA 2

O să fiu sincer, nu prea m-am uitat la meciurile de DoTA 2. Nu am ajuns la timp pentru semi-finalele de dimineaţa, iar la finala de la 5, eram deja cu un picior spre ieşire. Daaar asta nu înseamnă că nu ştiu cine a câştigat. Din câte am înţeles, cei doi finalişti au fost Treabă Bună şi Sfârşitul. Cu un scor de 2 la 1, Sfârşitul a fost cel care a plecat acasă cu premiul de 800$.

CS: GO

Cele 4 echipe din semi-finale au fost TeG şi IGG ŞI neXT.inWin şi iNTENSE. TeG a dominat jocul cu IGG, câştigând cu 2-0, urmat de neXT.inWin care a câştigat cu 2-1 împotriva celor de la iNTENSE.

Duminică

ReC 2013 - Counter Strike Duminică era ziua finalelor. Cele mai populare jocuri, League of Legends şi Counter-Strike: GO îşi aveau finaliştii, fiecare aşteptaţi pe "scena" principală. Echipele câştigătoare sâmbătă, TeG şi neXT.inWin au ajuns pe scena principală, unde TeG a câştigat prima harta şi le-a pierdut pe celelalte 2. Astfel, neXT.inWin au plecat acasă cu 800$ şi titlul de campion.

League of Legends nu a fost la fel de plin de surprize, The West Police dominând-ui pe cei de la Going Quantum, plecând acasă cu 800$. Scorul final: 2-0 pentru The West Police.

Cam asta a fost ReC 2013 pe scurt, iar din ceea ce am văzut, scena eSports autohtonă nu are de gând să se oprească din creştere.

Cele mai citite