Noul joc The Last of US, exclusiv pentru PS3

Dezvoltat de Naughty Dog, studio cunoscut pentru seriile de jocuri UNCHARTED, Jak and Daxter şi Crash Bandicoot, The Last of Us prezintă o poveste de supravieţuire într-o lume transformată radical, la 20 de ani după ce a fost decimată populaţia planetei. The Last of Us oferă o experienţă realistă şi un studiu despre natura umană, prin intermediul celor două personaje principale Joel şi Ellie.

Cei doi se întâlnesc datorită unor evenimente care vor schimba nu doar vieţile lor, dar şi soarta umanităţii. Aventura lor este una dură, plină de momente emoţionante, povestea jocului evocând teme precum supravieţuirea, loialitatea, dragostea şi mântuirea.

În centrul atenţiei se găseşte Joel, un om călit de soartă, căruia îi este încredinţată sarcina de a o scoate pe Ellie din oraşul blocat de carantină. După ce părăsesc zona militarizată, Joel trebuie s-o predea pe Ellie reprezentanţilor grupării teroriste numite Fireflies. Evenimentele iau însă o întorsătură neaşteptată.

The Last of Us

Lumea în care resursele sunt extrem de limitate, necesită şi un management strategic din partea jucătorului, pentru a ajunge cu bine la destinaţie şi a nu fi doborât de cei infectaţi cu virusul cordyceps. Gameplay-ul este îmbogăţit de elemente precum realizarea sau îmbunătăţirea armelor, adunarea materialelor folosibile din ruinele vechii lumi, modul de ascultare şi furişare, care crează momente tensionate. Luptele de care depinde succesul misiunii tale sunt imprevizibile şi provoacă jucătorul să găsească abordări diferite pentru a trece de anumite situaţii. Însă, chiar dacă va folosi cea mai bună strategie, jucătorul tot va primi o lecţie grea despre condiţia umană şi sacrificiile necesare supravieţuirii.

Extinzând experienţa campaniei single-player, The Last of Us oferă şi o campanie multiplayer neconvenţională, care rămâne fidelă ideii de a proteja cele mai importante lucruri de pe lume. În modul de joc numit "Factions", jucătorii se pot alia fie cu Hunters, fie cu Fireflies, având ca scop supraviţuirea şi extinderea grupării din care fac parte. Celelalte două moduri de joc, Survivors (Elimination) şi Supply Run (patru-versus-patru), oferă acţiune la o scară mai mică, pe parcursul a şapte hărţi diferite.

Coloana sonoră a jocului a fost realizată de compozitorul Gustavo Santoalalla, premiat cu Grammy şi câştigător a două premii Oscar. Piesele reprezintă un mixaj interesant al melodiilor alt-Tango, interepretate de trupa Bajofondo, cu influenţa muzicală provenită din originea argentiniană a compozitorului.

The Last of Us este disponibil începând de azi, exclusiv pentru PS3, în oferta magazinelor de specialitate.

Cele mai citite