Asus Radeon R9 280X DirectCU II Top (R9280X-DC2T-3GD5) review

 

Aspect si constructie

Cutia nu ofera multa informatie, desi putem vedea destul de bine sistemul de racire DirectCU II pe langa specificatiile mai importante: 3GB GDDR5, DIGI+VRM si GPU Tweak bundle.

Asus R9 280X DCII Top box

Intorcand cutia, vedem o mica imagine a placii si o gramada despecificatii si descrieri detaliate ale caracteristicilor mentionate in fata.

Asus R9 280X DCII Top box back

Se pare ca noul cooler DirectCU II a suferit cateva schimbari comparativ cu iteratiile precedente. Cadrul greu patratos a fost inlocuit cu unul zvelt si subtil, radiatorul nu mai este greoi, si per total constructia pare mai rafinata.

Asus R9 280X DCII Top

Placa are o lungime de 28.44cm (11.2 inch) si o latime de 14.47 (5.7 inch).

Privind placa pe partea dorsala vedem doi conectori CrossfireX si conectorii de 6 si 8 pini de curent. Comparativ cu Sapphire Vapor-X care necesita 2-8 pini sa functioneze corect, Asus DirectCU II este mai eficient.

Exista de asemenea si un buton de schimbare BIOS, dat fiind ca placa suporta o configuratie cu firmware dublu. Din nefericire se pare ce este o problema cu conecotrii CrossFireX, caci bridge-ul va avea dificultati in atingerea ambelor interfete.

Asus R9 280X DCII Top top

Interfetele disponibile sunt un DVI-I, un DVI-D, un HDMI si un DisplayPort. Acestea permit folosirea a pana la 3 ecrane simultan cu DVI/HDMI, 4 cu DisplayPort, si 6 cu un MST hub.

Asus R9 280X DCII Top interfaces

La fel ca si 270X, placa aceasta ocupa doua sloturi, avand o grosime totala de 3.81cm (1.5inch).

Coolerul masiv este echipat cu doua ventilatoare de 10cm. Primul este un model CoolTech care impinge aerul vertical, fiind mai competitiv in comparatie cu al doilea care este un model standard. Ventilatoarele CoolTech au un design hibrid al lamelor si rulmentilor, pe interior fiind sufleuri radiali, iar in exterior lame tip floare. Acestea permit curgerea aerului in mai multe directii si prin urmare o disipare mai eficienta a caldurii..

Asus R9 280X DCII Top cooler

Intorcand coolerul, vedem cele 5 tevi de racire de cupru, de 10mm diametru, care intra in contact direct cu GPU-ul. Se vede din poza ca numai 3 tevi ating direct GPU-ul, pe cand celelalte doua sunt auxiliare pentru transferul de caldura..

Pe langa cooler, Asus a adaugat si un VRM DIGI+ cu 12 (10+2) faze electrice, si tehnologia Super Alloy.

Asus R9 280X DCII Top no cooler

Aceasta inseamna rezultate mai bune la overclocking, atat pentru GPU cat si RAM. In ceea ce priveste memoria, Asus au folosit core-uri Hynix H5GQ2H24AFR-ROC.

 

« Prev
2/8 Next »

Cele mai citite