Intel își extinde echipa din România, cu 35 de angajați

Intel România anunță extinderea echipei locale cu 35 de angajați, care dezvoltă software educațional la Cluj-Napoca. Până pe 8 noiembrie a.c., aceștia au făcut parte din compania Kno, achiziționată la nivel mondial de Intel.

Kno este lider în dezvoltarea de software educațional pentru clasele 1-12 și oferă soluții pentru eReadere și eTextbooks, unelte de colaborare și evaluare a activității din clasă, managementul licențierii și distribuției de cărți, precum și soluții complete pentru școli, incluzând date analitice despre activitatea și evoluția fiecărui elev.

intel logo

Achițizia companiei Kno se subscrie misiunii Intel de a crea și extinde tehnologii de computing, pentru a îmbunătăți viața fiecărui elev de pe glob. În urma achiziției, conținutul digital al bibliotecii Intel Education Solutions se ridică la peste 225.000 de titluri de cărți pentru clasele 1-12 și învățământul superior, prin parteneriate cu 75 de edituri de cărți educaționale. Platforma de conținut Kno este foarte similară cu abordarea comprehensivă a Intel Education Solutions, care asigură succesul elevilor și ale cadrelor didactice prin acces la patru elemente esențiale: produse, software, conținut și dezvoltare profesională a profesorilor.

Inovațiile Kno pot fi rulate pe diferite dispozitive și sisteme de operare, fie că este vorba de iOS, Windows sau Android. Compania are centre de dezvoltare de software educațional în Statele Unite ale Americii și India; în Europa unicul birou Kno este cel din Cluj-Napoca. Intel și Kno au colaborat și înainte de achiziție, inovațiile Kno făcând parte din suita software Intel Education Solutions; de asemenea, Kno s-a aflat în portofoliul de companii al fondului de investiții Intel Capital.

La nivel mondial Intel depune eforturi susținute de a îmbunătăți modul de predare-învățare în clasele 1-12. Compania lucrează cu profesori și Guverne din peste 100 de țări, inclusiv în România, pentru a transforma educația. În ultimii 10 ani, Intel a investit peste 1 miliard de dolari în programe educaționale; peste 150 de milioane de elevi au beneficiat de soluțiile educaționale ale companiei, iar 11 milioane de profesori au fost instruiți să folosească tehnologia la predarea în clasă.

Cele mai citite