Apple a lansat noul Mac Pro

  • Published in Stiri Desktop

Apple, tocmai a lansat un nou model de Mac Pro care a fost schimbat în totalitate față de versiunea anterioară. Noul Mac Pro integrează o stație grafică cu dual GPU, procesoare Xeon de ultimă generație, stocare flash cu PCIe și suport pentru format video 4K.

 

Procesorul, este un Intel Xeon de nouă generație, acesta oferă 4, 6,8 sau chiar 12 nuclee de procesare pe o singură pastilă, cache-ul oferit de acest procesor este un L3 de până la 30 MB și o bandă de 40 GB/s în PCI Express generația a 3-a.

 

mac-pro

 

Noul Mac Pro pune la dispoziția utilizatoriilor un controler de memorie DDR3 dispus pe patru canale care rulează la o frecvență de 1866 MHz. Acesta oferă o memorie de până la 64 GB și o bandă de memorie de 60 GB/s.

 

Arhitectura grafică oferită de Mac Pro dispune de două placi  GPU AMD FirePro de ultimă generație, fiecare dintre acestea oferiind 2, 3, sau 6 GB VRAM dedicat.

 

Unitatea de stocare oferită este de tip PCIe care se mișcă cu 1200 MB/s și are o capacitate de 1 TB.

 

Noua stație de lucru dispune și de un nou port thunderbolt, care oferă o rată de transfer de până la 20 GB/s. Fiecare port de acest gen îți permite să conectezi până la 6 periferice.

 

mac-pro-design

 

Pe partea de conectivitate avem parte de Bluetooth 4.0 și Wi‑Fi 802.11ac cu trei benzi.

 

Mac Pro are o înălțime de doar 25,1 cm și un diametru de 16,7 cm cea ce este excelent dacă luăm în calcul spațiul ocupat pe birou.

 

Software-ul inclus este OS X Mavericks 10.9 care oferă următoarele aplicații:

 

iPhoto, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote, Hărți, iBooks, Safari, Mail, FaceTime, Mesaje, Calendar, Contacte, Mementouri, Time Machine, Photo Booth, iTunes, Game Center, Previzualizare, Notițe, Mac App Store, Centru de notificări, Dictare, iCloud, Gatekeeper, integrare Twitter și Facebook.

 

Noul Mac Pro este disponibil pentru precomandă în magazinul Apple, prețul de pornire fiind de 2,999 $ pentru versiunea cu procesor quad-core.

 

Cele mai citite