Asus GTX 780 Poseidon Platinum review - DirectCU H2O = DirectCU II + lichid

 

Aspect şi construcţie

Cutia păstrează conceptul seriei ROG si nu dezvăluie nimic despre produs, cu excepţia numelui şi a caracteristicii hibrid de răcire. Există totuşi o fereastră, sub capacul ambalajului, prin care se poate trage cu ochiul.

Asus GTX 780 Poseidon Platinum box

Primele detalii despre Poseidon se găsesc pe interiorul capacului.

Asus GTX 780 Poseidon Platinum box open

Pe spatele cutiei este descris sistemul DirectCU H2O, printr-o imagine care dezasamblează cooler-ul.

Asus GTX 780 Poseidon Platinum box back

Ca accesorii, Asus a inclus manualul plăcii, CD-ul cu driver, un adaptor pentru alimentare (2x 6 pini –> 1x 8 pini) şi un abțibild cu Republic of Gamers.

Asus GTX 780 Poseidon Platinum accessories

Poseidon arată foarte interesant, datorită noului design al cooler-ului. DirectCU H2O diferă sensibil de DirectCU II, atât prin formă, cât şi prin colorit. În plus, poartă şi logo-ul ROG, care te face să-ţi doreşti stoarcerea ultimului strop de performanţă, din placă.

Asus GTX 780 Poseidon Platinum

Cele 2 ventilatoare, cu diametrul de 90mm, sunt încadrate în fante hexagonale, şi nu circulare, ca la DirectCU II. Spatele plăcii este răcit de o armătură metalică (backplate), care ajută la disiparea mai rapidă a căldurii generate de PCB (placa cu circuite).

Asus GTX 780 Poseidon Platinum back

Partea superioară oferă cei doi conectori pentru alimentare (1x 6 pini şi 1x 8 pini), precum şi interfeţele SLI.

Asus GTX 780 Poseidon Platinum top

Aici apar şi cele 2 „muştiuce” pentru răcirea cu lichid. Acestea au filet standard G1/4, la care putem conecta orice tip de niplu ne este necesar.

Pentru imagine, avem la dispoziţie 4 interfeţe: 2x DVI, 1x HDMI şi 1x DisplayPort, capabile să controleze 4 monitoare simultan.

Asus GTX 780 Poseidon Platinum interfaces

Se poate observa aici şi grosimea dual-slot a plăcii.

Şi ajungem la cel mai atractiv subiect legat de Poseidon, dezasamblarea cooler-ului.

Asus GTX 780 Poseidon Platinum cooler parts

DirecCU H2O este construit dintr-un radiator, care beneficiază de tehnologia Vapor Chamber (cameră cu vapori), fiind mai eficient decât soluţiile obişnuite. Acesta este ajutat de 3 conducte din cupru, care preiau căldura de la baza (din cupru) ansamblului, care se află în contact cu GPU.

Asus GTX 780 Poseidon Platinum cooler

Memoriile şi modulele VRM sunt de asemenea răcite, prin intermediul manşoanelor de transfer termic.

Pentru alimentare, Asus a integrat un sistem cu 10 faze, DIGI+ VRM, construit din condensatori metalici negrii (Black Metallic Capacitors), astfel încât să nu ne facem griji pentru stabilitatea plăcii în overclocking.

Asus GTX 780 Poseidon Platinum no cooler

Memoriile sunt de provenienţă Elpida şi se aude că sunt pregătite pentru overclocking. Spatele plăcii nu conţine cip-uri de memorie sau controllere.

Asus GTX 780 Poseidon Platinum no cooler back

 

« Prev
2/8 Next »

Cele mai citite