ASUS a lansat routerul wireless RT-AC52U si adaptorul USB-AC50

ASUS a lansat mai multe echipamente de rețea wireless, incluzând routerul RT-AC52U cu adaptor USB-AC50, routerul AC750 dual-band și adaptorul AC450, ce oferă consumatorilor acces imediat la standardul Wi-Fi 802.11ac, cu viteze de până la 733Mbit/s. Dispozitivul RT-AC52U susține conexiuni Wi-Fi simultane, atât în banda de 2.4GHz, cât și în cea de 5GHz, printr-o antenă concepută special să crească semnalul wireless până la 150%.

Instalarea routerului RT-AC52U este extrem de simplă grație interfeței prietenoase ASUSWRT. Aceasta simplifică configurarea funcțiilor avansate cum ar fi prioritizarea QoS (quality-of-service), astfel încât utilizatorii să monitorizeze și să controleze lățimea de bandă pentru cele patru conexiuni Ethernet (LAN). Printre celelalte funcții ASUSWRT se numără: controlul parental, managementul dual WAN, maparea rețelei și partajarea imprimantei. RT-AC52U integrează chiar și un server VPN ușor de configurat prin ASUSWRT, astfel încât utilizatorii să poată configura accesul de la distanță.

Cele trei antene ale routerului RT-AC52U sunt interne și lucrează simultan în benzile de 2.4GHz, respectiv 5GHz. RT-AC52U este capabil să transmită și să recepționeze cu până la 300Mbit/s în banda de 2.4GHz și cu până la 433Mbit/s în banda de 5GHz – în mod simultan. Lățimea de bandă combinată, de 733Mbit/s, este un beneficiu major pentru transferul rapid de date. Prin includerea adaptorului USB-AC50, utilizatorii se pot baza pe banda de 2.4GHz pentru sarcini zilnice, cum ar fi navigarea pe internet și poșta electronică, și să se bucure de o transmisie fără latențe, pentru jocuri, în banda de 5GHz, mai puțin congestionată.

Asus RT-AC52U and USB AC50

ASUS RT-AC52U include amplificatoare de înaltă putere, pentru acoperire extinsă atât în interior cât și în exterior. Comparativ cu performanțele routerelor 802.11ac concurente, RT-AC52U crește semnalul wireless până la 150%, extinzând acoperirea.

Prin atașarea unui hard disk USB, RT-AC52U devine un server pentru fișiere – unul care se poate extinde în cloud prin tehnologia ASUS AiCloud. Alternativ, utilizatorii pot atașa o imprimantă USB, pentru a crea un server de imprimare prin partajarea dispozitivului. Portul USB este disponibil, de asemenea, pentru stick-urile 3G/4G ale operatorilor mobili, astfel încât utilizatorii să dețină două conexiuni (WAN) pe un singur router, balansând traficul și oferind totodată o conexiune de rezervă. Portul poate fi utilizat și pentru încărcarea dispozitivelor mobile, cum ar fi telefoanele sau tabletele.

RT-AC52U oferă suport ASUS AiCloud pentru sincronizare, partajare și streaming, fiind însoțit de USB-AC50, un adaptor wireless 802.11ac, ce lucrează în banda de 5GHz pentru conexiuni fără interferențe, la viteze de până la 433Mbit/s (AC450). Fișierele stocate în rețea, pe unitatea USB atașată sau în ASUS WebStorage pot fi sincronizate fără efort utilizând ASUS Smart Sync. Acestea pot fi partajate prin simpla trimitere a link-ului prin email, mesaj text sau rețelele sociale. Utilizatorii pot accesa datele prin interfața web AiCloud sau prin intermediul aplicației gratuite AiCloud pentru Android și iOS. AiCloud dispune de un nou mod de sincronizare router-către-router, care sincronizează automat unitatea USB conectată către alte routere compatibile ASUS, pentru partajarea ușoară a fișierelor.

 

 

Cele mai citite