NVIDIA lansează procesoarele grafice GeForce GTX 750 Ti și GTX 750

NVIDIA lansează unitățile de procesare vizuală GeForce GTX 750 Ti și GTX 750, primele bazate pe noua arhitectură Maxwell, proiectate să ofere performanțe de top și un consum energetic redus.

"Știm că pentru a avea performanțe avansate trebuie să sporim performanța per watt, în condițiile în care fiecare sistem proiectat de noi are o limită de putere - de la supercomputere, la PC-uri și smartphone-uri. De aceea am creat Maxwell, cea mai eficientă arhitectură pentru GPU-uri construită vreodată", a declarat Scott Herkelman, General Manager al diviziei de business NVIDIA GeForce.

La o rezoluție Full HD, GTX 750 Ti oferă o performanță dublă si jumătate din puterea consumată, fata de GTX 550 Ti, construit pe arhitectura Fermi, unul dintre cele mai utilizate modele de unități grafice, conform sondajului Steam Hardware. Modelul măsoară doar 5,7 inch și nu are nevoie de un o alimentare externă. Prin urmare, gamerii, cu PC-uri echipate cu plăci grafice integrate sau alte setări din fabrică, pot trece rapid la o experiență de gaming de 1080p, fără a fi necesară schimbarea sursei de alimentare.

NVIDIA GeForce GTX 750

Datorită consumului redus de energie, GTX 750 Ti este extrem de silențiosă și generează foarte puțină căldură, fiind perfectă pentru sistemele PC de acasă.

"NVIDIA înțelege că furnizarea unei experiențe avansate de gaming reprezintă mai mult decât a pune în mișcare totul, căldură multă și gălăgie, doar pentru a avea câteva cadre pe secundă în plus", a declarat Tony Tamasi, Senior Vice President al diviziei de conținut și tehnologie de la NVIDIA. "Tehnologiile noastre GameWorks, combinate cu performanța, eficiența energetică și operarea silențioasă a modelelor GTX 750 Ti și 750, vor schimba radical modul de joc al gamerilor."

Noile GPU GTX 750 Ti și GTX 750 beneficiază, de asemenea, de suportul NVIDIA prin programul GameWorks, și includ noi tehnologii de gaming, precum:

ShadowPlay - permite gamerilor să înregistreze și să împărtășească din experiența lor de joc pe Twitch sau alte site-uri online;
G-SYNC - tehnologia pentru afișarea clară a imaginilor din jocuri;
GameStream - tehnologia care le permite gamerilor să transmită jocurile PC favorite direct pe NVIDIA Shield, pentru a se juca de oriunde.

GPU-urile NVIDIA GeForce GTX 750 Ti și GTX 750 sunt disponibile prin partenerii mondiali, precum ASUS, EVGA, Gainward, KFA2, Gigabyte, Inno3D, MSI, Palit, PNY, Point Of View și Zotac. Prețul de pornire va fi de 509 lei pentru GTX 750 și 639 RON pentru varianta cu 2GB a GTX 750 Ti.

Cele mai citite