ASUS GX1000 gaming mouse – ochii de metal ai vulturului

Prima impresie

Corpul

GX 1000 nu vine într-un ambalaj prea corpolent, ci într-o cutie subțire, în care vei găsi manualul de utilizare. GX1000 este un mouse de mărime medie, îmbrăcat într-un înveliș de aluminiu, și decorat cu numeroase lumini.

ASUS GX 1000 - Front side

Odată conectat, rotița de scroll, precum și două led-uri din spate se luminează. Chiar și fără un software instalat, poți alege din mai multe culori, precum verde, portocaliu și roșu.

Asus GX 1000 - Back side

Baza

ASUS Eagle-Eye GX1000 are o bază de plastic, cu 5 glide pad-uri de mărime medie. Am testat mouse-ul pe Tt eSports Pyrrhus, SteelSeries QCK Heavy, CM Storm Speed RX, Roccat Taito, precum și pe un simplu mouse pad negru.

ASUS GX 1000 - Underside

Mouse-ul cântărește 141g, și nu se împiedică, nici măcar pe suprafața dură a QCK Heavy. Pe Speed RX sau pe Tt eSports Pyrrhus, mouse-ul se comportă ca și cum n-ar avea greutate, alunecând de la un capăt la altul cu foarte mare ușurință.

 

Părțile laterale

Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu mouse-ul, aspectul ergonomic fiind o combinație de grip tip „claw” și „finger-tip”, cu trei butoane poziționate chiar în partea stângă, potrivite mai degrabă pentru vârfurile degetelor. Cele două butoane din stânga-sus sunt configurate ca butoane de back și forward, în timp ce al treilea nu are nicio funcție presetată.

ASUS GX 1000 - Left side

Pe partea dreaptă nu există butoane, astfel că, deși mouse-ul este simetric, nu este potrivit pentru ambidextri.

ASUS GX 1000 - Right side

 

Ergonomie

Eu am mari probleme cu design-ul GX1000. Deși arată grozav, nu este confortabil. Poate din cauza aspectului tip clepsidră, poate din cauza construcției colțuroase, dar a fost foarte greu să mă obișnuiesc cu el. Totuși, nu devine inconfortabil la modul dureros, chiar și după ore întregi de jucat. E pur și simplu neplăcut, ceea ce este frustrant.

Chiar și după ce te obișnuiești cu el, după câteva săptămâni, nu devine o extensie a palmei tale. În timp ce Volos este cel mai confortabil mouse pe care l-am testat vreodată, iar SteelSeries a fost primul mouse ambidextru, n-aș putea spune că  GX1000 are un anumit tip de grip. Cel mai probabil, cel care folosesc mai mult vârfurile degetelor vor fi cei mai mulțumiți, însă nici măcar pentru ei nu este perfect.

ASUS GX 1000 - Weights

Greutatea de pe partea din spate a mouse-ului se simte bine și, chiar dacă cele cinci greutăți sunt concentrate în același loc, conferă echilibru.

Mouse-ul cântărește 141 de grame, iar cu cele cinci greutăți atașate ajunge la 170 de grame.

 

Cabluri

GX1000 are un cablu lung de 1.7m, cu un cap USB suflat cu aur.

 

« Prev
2/7 Next »

Cele mai citite