AMD a anunțat noua platformă AM1, pentru APU-urile Kabini

AMD a anunțat noua platformă AM1, pentru APU-urile Kabini cu patru și două nuclee. Împreună cu plăcile de bază de la producători consacrati, noua platformă va oferi arhitectura Graphics Core Next (GCN) si nuclee de procesare AMD "Jaguar", prin AMD Athlon și AMD Sempron.

Platforma AMD AM1 asigură suport DirectX 11.2 și Windows 8.1. În plus, producătorii de plăci de bază - ASRock, ASUS, BIOSTAR, ECS, Gigabyte și MSI - vor livra o serie de plăci desktop bazate pe socketul upgradabil FS1b. Aceste produse vor suporta nativ tehnologiile USB 3.0 și SATA 6GB/s, pentru seriile de APU-uri Athlon și Sempron, compatibile cu platforma AM1, dar și memorii DDR3-1600.

Toate acestea vor crea un ecosistem flexibil, cu posibilități extinse de upgrade, la niveluri de preț accesibile, precum și formate pentru plăci de bază microATX și miniITX, ce vor conduce la crearea de PC-uri cu dimensiuni foarte mici și eficiente energetic. 

AMD Kabini FS1b

"AMD își păstrează poziția de lider al tehnologiilor APU prin introducerea platformei AM1 cu un procesor 'Socketed Kabini', un APU creat pentru piața mainstream," a spus Bernd Lienhard, vicepreședinte corporate și manager general, Client Business Unit, AMD. "Platforma AM1 ne oferă oportunitatea fantastică de a livra o infrastructură flexibilă și a oferi opțiuni multiple pentru producatorii de sisteme PC și integratori în căutarea unei soluții extrem de accesibile de upgrade."

Procesoarele "Kabini" și componentele aferente vor fi disponibile începând cu data de 9 Aprilie. Kit-urile placa de baza + APU vor costa minim 60$.

Cele mai citite