HTC a lansat noul model HTC One (M8)

HTC a lansat astăzi noul model HTC One (M8), în varianta de culoare Gunmetal Gray. Noul smartphone include cea mai nouă versiune a interfeței HTC Sense 6 și Smart Sensor Hub, soluție care anticipează acțiunile utilizatorului și folosește funcția de control Motion Launch pentru simplificarea interacțiunii cu telefonul. Noua tehnologie Duo Camera ajută utilizatorii să realizeze fotografii creative și să le editeze, folosind efecte profesionale, iar HTC BoomSound stabilește noi standarde de calitate audio pentru un smartphone.

HTC revoluționează designul și calitatea noului model HTC One (M8). Carcasa este proiectată și construită din materiale durabile, ecranul are 5 inch, plus afișaj Full HD (1080p). Carcasa se evidențiază prin contururi curbate, mai subțiri, care asigură o aderență mai bună a telefonului în palmă.

Noul HTC One (M8) este dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 801 quad-core la 2,3 GHz și este compatibil cu tehnologia 4G LTE. Memoria RAM este de 2GB, iar stocarea de 16/32GB, la care se adauga un slot microSD.

Smartphone-ul rulează cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android, 4.4 KitKat, și afișează o interfață nouă HTC Sense 6, disponibilă integrat, sau prin descărcarea unui upgrade din Google Play. Redesenată de la zero, interfața Sense 6 este acum mai lizibilă, mai aerisită și oferă o experiență mai intuitivă de accesare, fiind disponibilă în variante cromatice personalizabile.

HTC One M8

Noul HTC One (M8) oferă o nouă dimensiune în domeniul foto, fiind primul smartphone din lume care îmbină în premieră tehnologia Duo Camera, cu modulul ingenios HTC UltraPixel, cu un blitz Dual Flash și cu înregistrare video Full HD (1080p), pentru obținerea de imagini excelente, în toate condițiile de lumină. Camera frontală, de 5 MP, garantează fotografii selfie excepționale.

Suplimentar față de modulul principal HTC UltraPixel™, modelul HTC One (M8) integrează și un senzor de adâncime, care permite realizarea de imagini detaliate, cu adâncime focală, și editarea fotografiilor la un nou grad de flexibilitate.

Tehnologia foto HTC One (M8) ajută utilizatorii să surprindă portrete impresionante și să adapteze focalizarea asupra imaginii cu funcția UFocus, care permite o evidențiere surprinzătoare a subiectului fotografiat, alături de funcția Foregrounder, utilizată pentru editarea fundalurilor foto cu efecte creative. De asemenea, fotografiile pot fi editate cu efecte de sezon, folosind animațiile din pachetul Seasons. Funcțiile Copy & Paste transferă persoanele sau obiectele fotografiate în cadrul altor imagini, iar Dimension Plus prezintă noi perspective de vizualizare a fotografiilor, prin simpla înclinare a ecranului, pentru vizionarea imaginii sub un alt unghi. Noul HTC One (M8) integrează modul Slow Motion, care permite realizarea de clipuri video filmate cu încetinitorul și editarea ulterioară a acestora, din punct de vedere al vitezei de derulare.

Eforturile depuse pentru a crea imagini remarcabile au fost completate de echipa de designeri a interfeței HTC Sense™ prin organizarea meniului galeriei foto, acesta fiind dotat cu un funcția Image Match, un instrument de căutare care descoperă în mod intuitiv toate fotografiile care conțin un anumit subiect în cadrul unui album.

Utilizatorii pot încărca filmările preferate Zoe Videos, pot invita prieteni în rețea să adauge propriile fotografii, clipuri video sau melodii preferate. Noua aplicație HTC Zoe va fi disponibilă spre descărcare din Google Play în această vară.

Prin noua interfață HTC Sense™ 6, modelul HTC One (M8) se mândrește cu capabilități demne de un al șaselea simț. Motion Launch poate detecta poziția telefonului în mediul înconjurător, prin intermediul unor senzori de mișcare, iar utilizatorul poate interacționa astfel cu telefonul fără a aprinde ecranul. Un simplu gest de glisare va activa dispozitivul, funcția Auto Answer permite preluarea unui apel prin apropierea telefonului de ureche, fără a atinge ecranul cu degetul. Două atingeri consecutive aprind ecranul, iar alte două atingeri consecutive închid ecranul, gesturi elementare care simplifică activitățile cotidiene.

Aplicațiile practice ale funcției Motion Launch sunt extinse prin intermediul husei Dot View a noului HTC One (M8), care poate fi activată prin două atingeri consecutive, astfel încât să afișeze ora, condițiile meteo, alerte cu privire la noi mesaje, e-mail-uri sau apeluri, fără a fi necesară deschiderea husei sau activarea ecranului principal.

Noul Model HTC One (M8) impune un nou standard de autonomie, bateria, de 2600mAh, având o durată de viață cu 40% mai mare. Modul clasic de economisire a energie oferă timpi suplimentari de funcționare, iar modul extrem de economisire a energiei permite o nouă extindere a autonomiei. Încărcată la maxim, bateria va oferi putere de funcționare pentru 14 zile, timp în care pot fi preluate apeluri, mesaje text și e-mail-uri. Modul de salvare energie poate fi activat manual sau automat și furnizează timpi adiționali de stand-by – 60 ore în plus pentru baterie 20%, 30 ore în plus pentru baterie 10%, 15 ore în plus pentru 5% baterie.

Cea mai recentă tehnologie HTC BoomSound creează o atmosferă audio imersivă prin sunetul puternic, care surprinde un spectru generos de tonalități, de la cele mai înalte, la cele joase. Puterea sunetului este sporită cu 25% față de predecesorul HTC One (M7), fără a compromite calitatea audio. Noul model HTC One (M8) dispune de două difuzoare frontale (cu incinte audio regândite), dotate cu amplificatoare noi și profile software audio personalizabile, pentru a defini cu fidelitate experiența sonoră a utilizatorului.

Interfaţa HTC BlinkFeed este mai intuitivă și oferă utilizatorului o acțiune continuă de scroll pentru răsfoirea fluidă a fluxului de știri, stilul graficii de redare prezintă articole în cadrane adaptabile, iar lizibilitatea textelor este superioară. Odată cu implementarea unui nou SDK (Software Development Kit) ce permite partenerilor să integreze conținut propriu, astfel încât utilizatorii pot găsi, se pot abona la noile surse media și pot crea fluxuri personalizate de știri. Indiferent de subiect, fie sporturi, filme, sau shopping, informația relevantă se face remarcată. Opțiunea News Bundles (Grupuri de știri) aduce împreună toate articolele și tweet-urile zilei grupate în cadrul aceluiași topic din peste 1.000 de surse partenere, categorizate pe o singură pagină, pentru a fi parcurse cu ușurință .

Cu noul HTC One (M8), utilizatorii se pot menține mai bine în formă prin combinarea hub-ului de senzori cu aplicația Fitbit. Separat, telefonul poate fi folosit împreună cu accesoriile de monitorizare Fitbit pentru aplicații complexe, precum monitorizarea somnului sau alarme inteligente, ori pentru continuarea monitorizării, chiar și in absența telefonului. Prin Fitbit, smartphone-ul monitorizează somnul sau activitatea fizică a utilizatorilor, care pot stabili obiective de performanță, toate informațiile fiind afișate în HTC BlinkFeed.

Ca dimensiuni, noul HTC One (M8) are 146.36 x 70.6 x 9.35 mm, iar greutatea este de 160g.

Noul HTC One (M8) va fi disponibil la nivel mondial în variantele Gunmetal Gray, Glacial Silver și Amber Gold în rețelele a 230 de operatori.

Cele mai citite