Canon lansează primul obiectiv Cinema EOS, cu control servo

Canon lansează modelul CN7x17 KAS S – primul obiectiv din sistemul Cinema EOS care dispune de o unitate de control servo. CN7x17 KAS S a fost conceput pentru transmisii în direct și utilizare facilă din mână și este compatibil cu o gamă largă de senzori și camere 4K.

Modelul CN7x17 KAS S a fost creat special pentru producții TV – un mediu de lucru dinamic și mobil, în care obiectivele convenționale, de format Super 35, nu pot performa în parametrii doriți. Pentru a veni în ajutorul operatorilor din domeniu, noul obiectiv cine-servo, de la Canon, îmbină zeci de ani de experiență în proiectarea vârfurilor de gamă, cu tehnologia derivată din performanțele cinematografice ale zoom-urilor, pentru a crea un instrument de înaltă calitate.

Obiectivul cu cea mai mare distanță focală din sistemul profesional Cinema EOS (17-120mm), CN7x17 KAS S, a fost conceput pe baza specificațiilor distincte ale operatorilor video din mediile tradiționale de transmisie și păstrează beneficiile celebrelor obiective Canon pentru producții cinematografice.

Canon CN7x17 KAS S

CN7x17 KAS S răspunde cerințelor evoluate ale profesioniștilor în transmisiuni directe, integrându-se perfect în toate scenariile de filmare ale acestora. Obiectivul asigură funcționalitatea obiectivelor tradiționale pentru transmisiuni directe și adaugă o „notă cinematografică" înregistrărilor video. Cele două tipuri de montură, EF (CN7x17 KAS S /E1) și PL (CN7x17 KAS S /P1), vor fi, de asemenea, disponibile pentru pasionații Canon.

Noul model permite filmarea la standarde 4K, cu o capacitate de focalizare de 7x în contextul versatil al distanței focale de 17-120mm și cu număr T de minimum T2.95, oferind operatorilor flexibilitatea de a acoperi o gamă incomparabilă de situații de filmare.

Datorită unității de control servo, obiectivul CN7x17 KAS S este ideal pentru producții video mobile, de tipul documentarelor. Unitatea este de aceeași dimensiune cu obiectivele standard portabile și oferă un stil similar de operare, filmările îndelungate devenind mai ușor de realizat. Ajustarea rapidă a zoom-ului, focus-ului și irisului permite operatorilor să răspundă imediat la schimbările dintr-o scenă. Funcționalitatea de viteză redusă, în controlul lent al schimbării distanței focale, asigură obținerea efectelor dorite. Zoom-ul, focus-ul și irisul se controlează prin comenzile Canon actuale, oferind precizie și lejeritate în ajustarea imaginilor, fără ca operatorul să atingă obiectivul. Obiectivul poate fi controlat și prin studio virtual, mulțumită ieșirii sofisticate 16-bit.

Pe lângă performanțele optice, Canon asigură compatibilitate cu accesoriile standard, cum ar fi unități follow focus și matte boxes, oferind soluții cu adevărat versatile.

Obiectivul CN7x17 KAS S este compatibil cu o gamă largă de camere și permite comunicarea între obiectiv și cameră. Montura EF folosește sistemul propriu Canon, în timp ce montura PL este prima din gama Cinema EOS care suportă technologia Cooke. Compatibilitatea cu cablu serial 12-pin este asigurată.

Canon anunță, de asemenea, lansarea HJ18ex7.6B IRSE /IASE, modelul de obiectiv ENG îmbunătățit, succesor al HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A. Optimizat în totalitate, HJ18ex7.6B IRSE /IASE oferă performanțe și funcționalități impresionante, având o greutate redusă, care crește mobilitatea.

Canon HJ18ex7 6B IRSE IASE

Obiectivele brevetate de Canon oferă performanțe optice superioare, asigurând o mărire a puterii focale cu 18x și o distanță focală (prelungită) în parametrii 7.6-137mm. Distanța minimă de focalizare a obiectelor este de numai 56cm, iar noua unitate de control facilitează accesibilitatea și interoperabilitatea cu sistemele existente.

CN7x17 KAS S va fi disponibil începând cu luna iulie 2014, iar HJ18ex7.6B IRSE /IASE din aprilie 2014. Ambele obiective vor fi prezentate la standul Canon din cadrul NAB 2014.

Cele mai citite