AMD a lansat placa grafică AMD FirePro W9100

AMD a lansat placa grafică AMD FirePro W9100, proiectată pentru accelerarea OpenCL (Open Computing Language), la rezoluție 4K. Cu performanțe de până la 2.62 TFLOPS și rezoluție 4K multi-display, profesioniștii din domeniile video, design, dar și inginerii, se pot bucura de un nou nivel de detalii, viteză și creativitate.

Datorită celor 16GB de memorie GDDR5, utilizatorii pot face multi-tasking cu până la 6 ecrane 4K. Folosind noua arhitectură AMD Graphics Core Next, noua placă grafică oferă profesioniștilor performanțe de neegalat, printr-un singur GPU.

Pentru a satisface cerințele necesare tehnologiei 4K, FirePro a fost proiectată ținând cont de părerile liderilor din industrie, oferind astfel configurații single și multi-GPU. Printre integratori se numără: Armari Ltd., BOXX Technologies, Colfax, LumaForge, Mouse Computer, PSSC Labs, Scan Computers Ltd., SilverDraft, Supermicro, TAROX, Versatile Distribution Services, ¬¬¬¬¬¬Workstation Specialists și Wortmann AG.

AMD FirePro W9100

Placa grafica AMD FirePro W9100 include:

  1. 2.62 TFLOPS de performanță dublă-precizie – Noua placa atinge o rata de ½ la calcule cu dublă-precizie, aducând peste 2TFLOPS de performanță dublă-precizie, în premieră pentru un procesor grafic.
  2. 5.24 TFLOPS de performanță simplă-precizie - Îmbunătățește viteza de efectuare a operațiilor de simplă-precizie folosite in Simulări, Post-producție, Efecte, Procesare de semnal, Transcodare Video și Randare Digitala, unde performanța este mai importantă decât acuratețea.
  3. 16GB de memorie GDDR5 - Oferă utilizatorilor posibilitatea de a lucra la un nou nivel de viteză și răspuns, folosind o interfață de memorie de 512-bit și o lățime de banda de 320 GB/s la editarea de fișiere video 4K, pentru efecte și corecții de culoare sau pentru seturi de date masive.
  4. Suport Multi-GPU – Combină până la 4 placi W9100 într-un singur sistem şi echilibrează puterea totală de procesare pentru a lucra cu stream-uri 4K in timp real, adăugă efecte, efectuează corecții de culoare și diferite alte editări.
  5. Rezoluție 4K - Echipată cu 6 porturi Mini DisplayPort 1.2, W9100 poate să susțină până la 6 display-uri 4K.
  6. Suport OpenCL - Profesioniștii se pot bucura de performanțele oferite de rularea în paralel a GPU-urilor și multi-GPU-urilor pentru a lucra cu software CAD/CAM/CAE, etc

Sistemul FirePro Ultra Workstation include:
• Suport Multi-GPU
• Suport OpenCL 2.0
• Suport pentru Multi-display 4K

W9100 va fi disponibil începând cu vara aceasta prin partenerul global AMD, SAPPHIRE Technology și prin integrare in sistemele HP Z820 and HP Z620.

Cele mai citite