ASUS a anunțat R9 295X2, placa video cu 2 GPU Radeon R9

ASUS a anunțat R9 295X2, o placă video motorizată de 2 unități de procesare grafică AMD Radeon R9. Placa este concepută cu un sistem de răcire hibrid lichid-aer, care nu necesită asamblare și funcționează din primul moment.

Noua placă video ASUS R9 295X2 este echipată cu două nuclee grafice, ce lucrează la frecvența de 1018MHz, asigurând un "gameplay" fluid, fără sacadări, chiar și atunci când sunt afișate rezoluții 4K/UHD (ultra-high-definition). Jucătorii pot conecta până la șase ecrane, permițând crearea unui mediu lărgit, pentru o experiență cu adevărat imersivă.

Ventilatorul activ, cu radiator la bază, pentru eliminarea căldurii de la conductele cu lichid, se potrivește perfect pe suportul de 120mm, astfel încât montarea acestuia să fie cât mai simplă. Acest sistem aer-lichid furnizează o răcire eficientă, atât pentru nuclee, cât și pentru memorii și cipurile de alimentare. Răcirea cu lichid a noii serii dual R9 este completată de un ventilator, ce elimină căldura de la alte componente vitale, reducând temperatura de operare și crescând stabilitatea. R9 295X2 păstrează o temperatură redusă chiar și atunci când acțiunea din joc e cât se poate de fierbinte.

Asus R9295X2 8GD5

Dotată cu 8GB de memorie video GDDR5, R9 295X2 beneficiază de utilitarul GPU Tweak, instrumentul pentru reglaje de overclocking în timp real, oferit de ASUS. Fiind ușor de utilizat, GPU Tweak permite controlul instant al ambelor nuclee grafice R9, al frecvențelor pentru memorii, al tensiunilor, al vitezei ventilatoarelor și consumului. Utilizatorii ASUS pot supratacta cu încredere modelul R9 295X2.

GPU Tweak Streaming permite utilizatorilor să partajeze acțiunea de pe ecran, în timp real pe internet, astfel încât alte persoane să poată urmări live jocurile rulate. Mai mult, este posibilă personalizarea fereastrei de streaming, prin adăugarea unui titlu, a unui text rulant sau a fotografiilor și imaginilor captate prin camera web.

Placa video ASUS ROG R9 295X2 va fi disponibilă la nivel global din 21 aprilie 2014.

Cele mai citite