Consortium Review: Bishop 6 ar fi vrut altceva

De ceva vreme, Steam are atât de multe jocuri încât este aproape imposibil să știi când apare ceva nou. Exact în această situație se află Consortium, un RPG dezvoltat de un studioul relativ necunoscut Interdimensional Games, ce își dorește să demonstreze că e diferit față de titlurile similare într-un simplu mod: se comportă de parca nu ar fi un joc.

Nu putem vorbi despre RPG-uri fără a menționa universul extins al NPC-urilor și cele câteva sute de pagini încărcate de povestioare. Într-un fel, acest lucru a devenit materia primă a RPG-urilor moderne, în care jucătorii au de-a face cu povești și personaje interesante, iar gameplay-ul este lăsat in urma undeva. Despre Consortium putem afirma că se potrivește acestui tipar, deși nu în totalitate. Acesta nu îți permite să explorezi sute de hărți sau să faci tot ce te taie capul. Într-adevar titlul utilizează elementele menționate anterior, dar la o scară mult mai mică.

Consortium game

Astfel, avem tone de dialog, o poveste care îți spune de la bun început că nu vei juca un joc, ci că vei controla pe cineva într-o situație reală. De fapt, Consortium se joacă” cu jucătorii și nu are încredere nici în al patrulea zid.

Prev
1/5 Next »

Cele mai citite