Asus GTX 780 Ti Matrix Platinum review – overclocking fără limite

 

Aspect și construcție

Cutia robustă păstrează stilul ROG și nu vine cu prea multe informații, cu excepția numelui plăcii grafice.

Asus GTX 780 Ti Matrix Platinum box

În interiorul cutiei, puteți găsi descrierea tehnologiilor pe care Asus le-a integrat în produs.

Asus GTX 780 Ti Matrix Platinum cover

Puteți găsi specificațiile tehnice pe spatele cutiei, împreună cu detalii despre construcția sistemului de răcire.

Asus GTX 780 Ti Matrix Platinum box back

În materie de accesorii, producul vine cu două ​​adaptoare de alimentare, un CD cu drivere și manualul de utilizare.

Asus GTX 780 Ti Matrix Platinum accessories

Scoaterea plăcii grafice din cutie vă va oferi un sentiment unic. Aveți în mână un dispozitiv de overclocking extrem, care este pe cale să atingă noi performanțe cu jocurile tale preferate. Placa arată excelent, datorită design-ul sistemului de răcire DirectCU II.

Asus GTX 780 Ti Matrix Platinum

Cele două ventilatoare, cu diametrul de 10mm, sunt diferite, doarece unul beneficiază de tehnologia COOLTECH. Review-urile precedente au arătat performanțele acestui tip de răcire, astfel încât nu este de mirare că Asus l-a ales pentru familia Matrix.

Un backplate din aluminiu a fost instalat pe spatele plăcii, pentru a răci PCB-ul. Acesta dezvăluie conectorii VGA Hotwire pentru cei care dețin o placă de bază compatibilă.

Asus GTX 780 Ti Matrix Platinum backplate

În partea de sus, avem doi conectori de alimentare, cu 8-pini, la un capăt al PCB-ului și comutatorul Standard/LN2 la celălalt capăt. Capacul cooler-ului conține și LED-ul ROG, care se aprinde albastru, portocaliu sau roșu, în funcție de încărcarea GPU.

Asus GTX 780 Ti Matrix Platinum top

Modul LN2 elimină restricția aplicată tensiunii, puterii și protecției la supracurent, lăsând overclocker-ul să facă ce știe mai bine. O caracteristică interesantă a modului LN2 este tehnologia Memory Defroster, care ‘dezgheață’ instantaneu memoria în timpul sesiunilor Sub Zero, și evită cunoscutul Cold Bug.

Asus GTX 780 Ti Matrix Platinum rear

Pentru a activa această opțiune, Asus instalat un comutator la capătul plăcii grafice, lângă butonul de Safe Mode. Acesta din urmă resetează frecvențele și tensiunea la setările implicite, în cazul în care overclocking-ul nu a reușit și placa nu mai pornește. În acest moment, LED-ul ROG devine verde.

Asus GTX 780 Ti Matrix Platinum are patru interfețe: două DVI, una HDMI și una DisplayPort. Ele pot susține patru monitoare simultan, dar și șase, în cazul în care este utilizat un adaptor compatibil.

Asus GTX 780 Ti Matrix Platinum interfaces

Cooler-ul are cinci conducte de răcire, două dintre ele având 6 mm, iar cele trei din mijloc având 10 mm, aceastea fiind în contact direct cu cipul grafic.

Asus GTX 780 Ti Matrix Platinum cooler

Radiatorul are culoarea neagră și este fabricat integral din aluminiu. Conductele de răcire sunt, de asemenea, negre, dar ele sunt construite din cupru. Placa grafică dezvăluie cip-ul GTX 780 Ti și 12 modulele de memorie Hynix H5GQ2W24AFR-R2C GDDR5.

Asus GTX 780 Ti Matrix Platinum no cooler

Asus a folosit DIGI+ VRM, cu patru faze Super Alloy, astfel încât sesiunile extreme de overclocking LN2 să fie stabile. VRM este răcit de propriul radiator.

 

« Prev
2/8 Next »

Cele mai citite