O scurta incursiune pe taramul audiofilului, gratie ASUS si Jack-Fi.ro / Audioconcept

Sambata, 5 Iunie 2014, am petrecut cateva ore in showroom-ul celor de la Jack-Fi / Audioconcept. Acestia au organizat un eveniment in care au anuntat inceputul unui parteneriat intre ASUS Romania si Jack-Fi. Astfel linia dedicata audiofililor, ASUS Essence (convertoare DAC si placi de sunet) va fi valabila in cadrul magazinului.

Inainte ca sa inceapa “festivitatile”, am facut turul showroom-ului, unde mi-au fost prezentate amplificatoare, boxe de calitate si amplificatoare. Marci precum Arcam, Naim, Focal, Denon sau Revel, produse dedicate audiofililor erau destul de commune. Pe de alta parte, echipament pentru utilizatorul de zi cu zi, nu era de gasit (asta daca nu iei in considerare JBL).

AudioConcept Focus

In cadrul evenimentului am ascultat si cateva pasaje din albumul lui Electric Brother, “Pe Pamant.” Acesta a facut si o demonstratie live in care a preluat audio-ul live, si cu un pic de editare a modificat complet ceea ce melodia reprezenta. Evident, ASUS a oferit Essence III, DAC-ul lor varf de gama, a fost cel care a sustinut demonstratia.

Dincolo de evenimentul official, au fost o multime de conversatii legate de cabluri, matching si evident cat este de dispus este un audiofil sa achiztioneze echipament in valoare de mii de euro pentru a obtine cea mai adecvata auditie.

Electric Brother

Dupa discursul lui Dan Gheorghe de la Headmania.org, care a reusit sa dicteze subiectele de conversatie pentru restul zilei, am ajuns intr-o camera de auditie. Aici, am ascultat cateva melodii din partea celor de la Dream Theater, folosind echipamentul din dotare pentru o calitate audio care nu este foarte diferita fata de ceea ce am auzi in cadrul unui concert (doar ca suna mai bine).

Experienta a fost destul de interesanta, o scurta plimbare intr-o nisa plina de oameni entuziasmati de calitatea audio cu toate subtilitatile sale, si care sunt dispusi sa isi sacrifice portofelul pentru asta.

Cele mai citite