MSI B85M Gaming review - ieftină şi foarte bună

 

ASPECT ŞI CONSTRUCŢIE

Ambalajul oferă prima impresie despre dimensiunile plăcii, însă nu şi despre aspect, neavând nici o imagine pe copertă, ci numai numele produsului.

MSI B85M Gaming box

Spatele cutiei este mai generos în informaţii, descriind tehnologiile importante, integrate de producător, precum şi o parte din specificaţii. Nici aici nu apare vreo poză a plăcii.

MSI B85M Gaming box back

Am desfăcut pachetul şi am scos accesoriile: manual, CD cu drivere, 2 cabluri SATA şi grila spate, pentru carcasă. În timpul sesiunilor de joacă, agăţaţi pe clanţă semnul cu „Mă scuzaţi, mă joc de zor!”.

MSI B85M Gaming accessories

MSI B85M Gaming este o placă micro-ATX, de dimensiuni 24.4 x 24.4 cm, care suportă procesoare compatibile cu socket-ul LGA1150.

MSI B85M Gaming

Coloristica este simplă, în negru şi roşu, neieșind în evidență cu ceva, dar având un aer interesant.

MSI B85M Gaming back

Socket-ul beneficiază de un spaţiu destul de larg, în jurul său, astfel încât puteţi folosi coolere mai mari. VRM-ul are doar 3 faze şi este răcit de un radiator micuţ. Diodele folosesc un nucleu special, care le permite să lucreze la o temperatură mai joasă, oferind stablitate şi eficienţă energetică.

MSI B85M Gaming top half

Placa are 4 sloturi de memorie, capabile să suporte 32GB DDR3, în modul dual channel. Pentru o răcire mai puternică, jumătatea superioară are 3x conectori pentru ventilatoare adiacente. Alimentarea procesorului foloseşte doar 4 pini, evidențiind încă o dată lipsa facilităților de overclocking.

Pentru porturile USB 3.0 de pe partea frontală a carcaselor, MSI B85M Gaming oferă o extensie, aflată pe muchia dreaptă.

Cipsetul este răcit de un radiator măricel, din aluminiu, inscripţionat cu sigla MSI şi cu dragonul emblematic. Sunt 2 sloturi PCIE x16 şi două x1, primul slot fiind compatibil PCIe 3.0.  Placa suportă CrossfireX, însă în formula x16/x4.

MSI B85M Gaming bottom half

Opţiunea VGA Boost trece de limitările electronice ale plăcilor grafice MSI Gaming, oferindu-le acestora un nou nivel de overclocking. Acest aspect este rezultatul unui design special pentru alimentarea sloturilor PCIE şi a plăcilor video menţionate.

Zona audio este izolată de restul cablajului, pentru a preveni interferențele de la celelalte componente.  Tehnologia Audio Boost integrează un cip de sunet ALC1150 şi un amplificator OPA1652, completate de un set de condensatori audio speciali. Suportul pentru Sound Blaster Cinema, ajutat de tehnologia Creative SBX Pro Studio, oferă sunet surround, folosind căşti stereo, pentru a ajuta jucătorul să identifice direcţia sunetului.

Cipsetul Intel B85 integrează 4x porturi SATA3 şi 2x SATA2, toate având culoarea gri.

MSI B85M Gaming SATA

Pentru conectivitatea externă, spatele plăcii oferă următoarele porturi: 1x PS/2 combo, 4x USB 2.0, 2x USB 3.0, 1x RJ45 Gigabit, 1x HDMI, 1x DisplayPort, 1x VGA, 1x DVI, 1x SPDIF optic şi cele 6 jack-uri audio analogice.

MSI B85M Gaming interfaces

Ieşirile audio sunt placate cu aur, pentru a nu exista pierderi de calitate.

Cip-ul de reţea Killer E2200 beneficiază de tehnologia Advanced Stream Detect, care, în mod automat, detectează şi prioritizează traficul generat de jocuri, pentru a elimina lag-ul.

Din păcate, Intel a suspendat suportul pentru overclocking pe plăcile B85, aşa încât secţiunea respectivă lipsește din articolele despre aceste echipamente.

 

« Prev
2/7 Next »

Cele mai citite