ASRock Z97 Anniversary review - să-l aniversăm pe Pentium

 

Aspect și construcție

Placa vine într-o cutie neagră, pe care este evidențiată aniversarea Pentium, atât prin numele produsului, cât și prin emblema Intel, asociată cu evenimentul.

ASRock Z97 Anniversary box

Spatele cutiei detaliază cele mai importante tehnologii integrate, precum și specificațiile plăcii.  

ASRock Z97 Anniversary box back

Ca accesorii, ASRock a inclus manualul, CD-ul cu drivere, 2 cabluri SATA și instrucțiunile pentru utilizarea ASRock Cloud.

ASRock Z97 Anniversary accessories

Placa are PCB-ul negru, coloristica fiind completata de radiatoarele de pe cipset si VRM, precum și cele 2 sloturi de memorie, toate acestea fiind bleu.

ASRock Z97 Anniversary

Pe partea dorsala, Z97 Anniversary nu are decât backpalte-ul din spatele socket-ului.

ASRock Z97 Anniversary back

In jumătatea superioara a plăcii găsim socket-ul LGA1150, cu destul spațiu in jurul sau pentru cooler-ele mai voluminoase. VRM-ul este format din doar 4 faze, dar beneficiază de radiator. Avem la dispoziție 4 conectori pentru ventilatoare.

ASRock Z97 Anniversary top half

Cele 4 sloturi de memorie lucrează in sistem dual-channel, coloristica evidențiind acest aspect. Nefiind o placa pentru overclocking extrem, nu este dotată cu ecran pentru codurile de eroare sau cu puncte pentru măsurarea tensiunilor, etc.

Jumătatea inferioară oferă 3 sloturi PCIE x1, unul x16 si 2 PCI.  Cipsetul Intel Z97 este răcit de un radiator măricel, iar cele 6 porturi SATA sunt orientate vertical.

ASRock Z97 Anniversary bottom half

PCB-ul se încheie cu extensiile pentru COM1, 4 USB-uri și panoul pentru ledurile si butoanele de pe carcasă.

Partea stângă a plăcii prezintă interfețele pentru conexiuni externe: 1x PS/2 combo, 2x USB 2.0, 4x USB 3.0, un port pentru rețea și 3 jack-uri pentru audio. 

ASRock Z97 Anniversary interfaces

 

« Prev
2/7 Next »

Cele mai citite