ASUS Open Overclocking Cup 2014, colegul nostru merge în finală

La sesiunea de calificări pentru finala ASUS Open Overclocking Cup 2014, colegul nostru - Alexandru Nedelcu - a ocupat locul 4. Finala, ce se va desfășura la Moscova, în luna noiembrie, reunește cei mai buni overclockeri din Europa. ASUS Open Overclocking Cup 2014 oferă premii în valoare de 10.000 USD, la care se adaugă premiile constând în produse ASUS Republic of Gamers (ROG).

În weekendul 13-14 septembrie, ASUS România a găzduit o sesiune de overclocking cu azot lichid. Echipele ReviewStudio.net și CrazyPC au luptat pentru calificarea în marea finală de la Moscova, iar azotul lichid a curs din belșug. Un recipient cu o capacitate de 240 de litri a stat la dispoziția participanților, cantitatea fiind suficientă chiar și pentru o mare finală.

Alex Nedelcu, din echipa ReviewStudio.net, a reușit să obțină cele mai ridicate frecvențe și cele mai bune scoruri în benchmark-urile alese. Alex, nu numai că merge în finală, dar s-a calificat de pe locul patru, devansând concurenți din Rusia, Polonia sau Italia. (Mai multe detalii pe http://hwbot.org/competition/aooc_2014_qualifier).

HWBot Asus Open OC Cup 2014.jpg

Calificările au constat în trei probe: XTU, 3DMark Fire Strike Extreme și PiFast. Performanțele au fost atinse cu plăcile de bază Maximus 7 Impact, Maximus 7 Gene și placa video ASUS Matrix 780 Ti Platinum, fiind răcite cu azot lichid (LN2). După o oră de încercări, frecvența procesorului Intel Core i7 4790K a urcat la 6241 MHZ, obținând un scor PiFast de 10.48 secunde.

"Am încercat să îmbunătățesc eficiența, dar platforma Impact a cedat și am fost nevoit să trec pe Gene. Acolo lucrurile au mers extraordinar, am descoperit că memoriile nu au CB. Temperatura minimă a fost de -167 grade Celsius, unde am obținut un scor de 1354 puncte XTU, cu memoriile la DDR3-2917 si latente 6-10-7.", a spus Alex Nedelcu la finalul întrecerii.

Rezultatele obținute de Alex Nedelcu în sesiunea de calificări:


Urmează finala de la Moscova, pe 22-23 Noiembrie. Succes, Alex!

Cele mai citite