ASUS ROG Gladius gaming mouse review - Sabii, sabii oriunde!

Performance

Asa cum am mentionat cateva paragrafe mai sus, ASUS utilizeaza senzorul optic Avago ADNS-S3988 pentru Gladius. In acest moment, acesta este unul dintre cei mai buni senzori de pe piata, iar pana nu de curand, a avut si cel mai mare DPI count in departamentul optic (asta pana cand Logitech a aparut cu G502-ul lor si Pixart 3366).

Tracking-ul nu este 1:1, dar este foarte, foarte aproape. Exact asa cum te-ai astepta de la unul dintre cei mai buni senzori de pe piata. Dupa cum se vede in imaginile de mai jos, nu este aproape nici o diferenta intre zgomotul inregistrat intre DPI scazut si cel ridicat, desi jitter-ul a cunoscut o crestere treptata alaturi de DPI si Polling Rate.

  Gladius 250-125Hz

Gladius 1500 500Hz

Gladius 3000-1000Hz

In acelasi timp, nu pot spune ca am observat accelerare pozitiva sau negativa, ceea ce din nou este excelent, dar in acelasi timp ceva de asteptat. Ce naiba, ASUS a adaugat si optiunea sa mai adaugi accelerare, daca asta vrei.

Considera aceasta recomandare pentru ceea ce este. Senzorul a fost unul dintre cei mai buni senzori optici atunci cand Razer l-a implementat in DeathAdder 4G, si ramane unul dintre cele mai buni cand Gladius il foloseste.

Ergonomie

Daca ar fi comparat cu GX-1000, Gladius este o adevarata maiestrie in design si ergonomie. In mare, mouse-ul se potriveste cu orice tip de grip. Cred ca asta incerca si ASUS sa faca, ceea ce aproape au reusit.

Eu personal sunt un utilizator palm-grip caruia ii plac mausii grei. Am considerat G502 un mouse formidabil pentru palm-grip, la fel si TT eSports' Volos. Gladius nu este in aceeasi categorie. Dureaza ceva timp pana cand te obisnuiesti cu el (daca folosesti acelasi tip de palm-grip), din cauza ca partea din spate este curbata in sus iar butoanele pentru back & forward sunt pozitionate in spate. Totusi, toate deciziile tintesc catre finger-tip si mai putin claw-grip (desi utilizatorii claw-grip ar putea sa gaseasca greutatea sa sa nu fie tocmai centrata).

Forma imi aminteste de Razer Deathadder, poate un pic mai putin curbat, si cu o forma mai buna, dar similar chiar s-asa.

Gaming

In cele din urma, tre sa discutam si despre jocuri, motivul pentru care ai cumpara un mouse de gaming. Senzorul ofera un raspuns aproape 1:1, ceea ce inseamna ca jocuri care accepta input raw, precum Battlefield 4 si CS: GO vor avea de castigat in situatia asta, in timp ce ergonomia este ceva cu care te poti obisnui destul de usor, iar faptul ca nu este destul de greu permite jucatorilor cu sensibilitate scazuta sa-l foloseasca fara sa oboseasca.

Chiar daca Gladius este in primul rand un mouse pentru shooter-e, nu inseamna ca nu se compara frumos in departamentul MMO si RTS. Soft-ul este destul de versatil si usor de utilizat, asa ca daca esti genul de jucator care are nevoie de script-uri pentru a se juca, atunci nu cred ca vei avea probleme in acest departament.

« Prev
5/6 Next »

Cele mai citite