Asus GTX 980 Matrix Platinum review – amiralul ROG

 

Aspect și construcție

Cutia, specifica seriei ROG, nu dezvăluie decât numele produsului, fără imagini sau alte informații importante.

Asus GTX 980 Matrix P box

Pe verso, însă, avem prezentată placa, desfăcută pe componente, pentru a evidenția construcția cooler-ului DirectCU II, împreună cu detalii despre tehnologiile integrate pentru overclocking.

Asus GTX 980 Matrix P box back

Ca accesorii, Asus a inclus 2x adaptoare pentru alimentare, 1x abțibild ROG, plus manualul și un CD cu drivere.

Asus GTX 980 Matrix P accessories

Placa arata elegant și impunător datorita cooler-ului masiv și a celor 2 ventilatoare de 10mm, dintre care unul beneficiază de tehnologia CoolTech, având un debit de aer radial, mai performant decât cel direcțional, al vecinului sau.

Asus GTX 980 Matrix P

Pe verso, placa este îmbrăcată de o planșă din aluminiu, cu rol de răcire, dar și de protecție. Aceasta este decupata, pentru a facilita accesul la conectorii SLI și la punctele VGA HotWire.

Asus GTX 980 Matrix P back

Asus GTX 980 Matrix P VGA Hotwire

Asus GTX 980 Matrix Platinum necesita 2x conectori de alimentare, cu 8 pini fiecare, ceea ce duce la un consum maxim de 375W. Exista un comutator pentru trecerea la modul LN2 (pentru azot lichid), iar logo-ul ROG luminează in tandem cu temperatura procesorului grafic.

Asus GTX 980 Matrix P top

Asus GTX 980 Matrix P LN2 mode

Pe partea din spate exista butonul Safe Mode, pentru momentele in care sistemul nu pornește din cauza overclockingului greșit al plăcii video.

Asus GTX 980 Matrix P rear

Comutatorul pentru Memory Defrost este folosit in sesiunile de overclocking cu azot lichid și are rolul de a încălzi memoriile, pentru a evita ceea ce se numește Cold Bug (temperatura scăzută, sub care cipul nu mai funcționează). Apare aici și un conector MOLEX, care alimentează circuitul de încălzire mai sus menționat.

Ca interfețe, Matrix nu diferă de Strix sau Poseidon, având 1x DVI, 1x HDMI și 3x DisplayPort.

Asus GTX 980 Matrix P interfaces

Coolerul are 5 conducte, una având 10mm diametru, 2 fiind de 8mm, iar ultimele 2 de 6mm grosime. Doar 3 dintre ele ating procesorul grafic, celelalte preluând căldura de la vecine. Asus le-a vopsit in negru, asortându-le cu radiatorul.

Asus GTX 980 Matrix P cooler

Asus a folosit memorii Samsung pentru Matrix și a instalat un VRM cu 14 faze Super Alloy (Super Aliaj) și condensatori negri, metalici.

Asus GTX 980 Matrix P no cooler

Asus GTX 980 Matrix P VRM

Acum putem trece la cifre și FPS. 

 

« Prev
2/6 Next »

Cele mai citite