Avertizare
  • JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: [ROOT]/images/teste/mobos/MSI_Z97_GAMING9/UEFI
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
Notificare
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/teste/mobos/MSI_Z97_GAMING9/UEFI

MSI Z97 Gaming 9 Review

         Gaming...aa, rosu si negru. Imaginatia celor de la MSI pentru aceasta serie pare a fi destul de limitata, avand in vedere prezenta acestor culori in gama ASUS ROG de cativa ani buni.

cutie 1

 

cutie2

     Trecem peste cutia standard si facem cunostiinta cu obiectul articolului :

placa

    placa 2

placa 3

 

     Dupa o prima impresie putem observa o multitudine de dotari specifice unui model high-end. Avem 3 porturi PCI-E X16(x16+x8+x8) si 3 porturi PCI-E X1, dedicate diverselor componente auxiliare. Componentele sunt de buna calitate, conform ultimului stardard MSI Military Class 4. Placa este echipata cu bobine de 60A SFC (Super Ferrite Core), condensatori dark-cap si Hi-c(tantal). Etajul de alimentare al procesorului este controlat de Intersil ISL6388 PWM si are in componenta 6 faze de alimentare. Radiatorul ce se ocupa de racirea VRM-ului este prins in suruburi, fiind construit in intregime din aluminiu. Ca si constructie, remarcam layout-ul aerisit si spatiul suficient din zona socket-ului, sloturilor RAM si al sloturilor PCI-E.

     Ca dotari interesante avem butoane ON/OFF, RESET, BIOS SWITCH, DEBUG LED precum si ...surpriza, puncte de masura a voltajelor. Nu stiu cat de folositoare poate fi, pentru gaming, aceasta facilitate, dar pentru overclockeri lucrurile par interesante. O alta componenta interesanta este partea audio, formata din doua solutii, Audio Boost 2 - bazata pe banalul deja ALC1150 - precum si Xtreme Audio DAC, dedicata iesirii frontale, bazata pe C-Media CM6631A, ca chipset, si TEXAS INSTRUMENTS TPA6120A2, pentru amplificare. 

    Nu in ultimul rand, avem 8 porturi SATA6 destinate stocarii, 8 porturi USB 3.0, 2x USB 2.0, precum si solutia WIDI, bazata pe INTEL AC-7260.

oc area

buttons

backpanel

 

  Bundle-ul este unul foarte bogat, corespunzator unei placi high-end, continand de la manuale, cd-uri si backpanel, pana la antenele WI-Fi si cabluri de masura a voltajelor.

accesorii

« Prev
2/5 Next »

Noutati publicate de Alex

  1. AMD FX-8320E + MSI 970 Gaming Review !

Cele mai citite