AMD FX-8320E + MSI 970 Gaming Review !

 

             Usor usor am ajuns la sfarsitul acestui articol.La finalul de zi lucrurile nu stau rau daca privim strict prin prisma pretului. FX-8320E este pana la urma urmei un procesor laudat ca si 8-core chiar daca tehnic vorbim de 4 nuclee. Performanta in aplicatiile multi-thread decenta,potentialul de overclock este decent iar consumul rezonabil in conditii stock.Cand ajungem la overclock situatia se schimba,avem o performanta net superioara dar putem taia linistiti E-ul din coada pentru ca aceasta platorma nu este deloc energy-friendly. 

             Putem gasi AMD FX-8320E la un pret de ~710 RON  .Nu pot sa imi explic de ce este totusi cu mai mult de 120 RON  mai scump ca si varianta FX-8320 avand in vedere faptul ca AMD sugereaza acelasi pret pentru ambele produse,dar...nebanuite sunt caile importatorilor romani.Ca si concurent direct Intel avem I3-4330,un procesor dual-core care beneficiaza de HT,ofera o performanta mai buna in aplicatiile ce se bazeaza pe 1-2 nuclee,consuma mai putin dar este mai slab in multi-thread si nu ofera posibilitatea de overclock. 

            MSI 970 Gaming poate fi cumparata la un pret de ~450 RON si reprezinta o placa de baza solida pentru a inchega un sistem AM3+.Am multe rezerve legate de capitolul memorie si functionalitate dar pentru un utilizator care nu este foarte pretentios placa se achita cu brio de sarcinile acordate.

« Prev
4/4 Next

Noutati publicate de Alex

  1. MSI Z97 Gaming 9 Review

Cele mai citite