ASUS Strix Claw gaming mouse review - Construind o formula

O privire mai atenta

O parte importanta in a descrie calitatea unui mouse consta in a te uita la ceea ce a fost folosit in intreaga constructie. Desigur, exteriorul este plastic de calitate, dar interiorul este la fel de important, daca nu mai mult. Pana la urma, daca iti moare click-dreapta nu vei da vina pe exterior, ci te vei uita la intrerupatoarele dinauntru.

Odata ce suruburile de sub piciorusele PTFE sunt scoase, ai acces la interior. Claw are un PCB negru si destul de curat. Mai sunt inca doua PCB-uri, unul pentru interupatoarele DPI shift in partea superioara si unul lateral pentru Sniper-Mode, si butoanele pentru back & forward.

  ASUS Strix Claw Sensor

Elementul cheie al acestui mouse este senzorul PIXART PMW3310 IR-LED, acelasi folosit in SteelSeries Rival, care este unul dintre cei mai buni senzori optici de pe piata. MCU-ul este unul destul de decent, un microcontroller ARM Cortex 32kB cu 6kb SRAM si pana la 23kB on-chip memorie flash.

  ASUS Strix Claw MCU

Dar ce micro-intrerupatoare are? ASUS a decis sa utilizeze OMRON D2F-01N, un tip de interupator similar cu standardul D2FC-F-FN, dar cu o viata de numai 1-milion de click-uri. In acelasi timp mai folosesti si OMRON D2F-3M pentru butoanele laterale (cu o viata de 3 milioane de click-uri).

  ASUS Strix Claw OMRON switches

ASUS Strix Claw Switches Cand ne uitam de PCB-ul superior, vedem o schimbare drastica in constructie. ASUS a decis sa foloseasca interupatoare generice in aceasta situatie. Asta pare a fi partea cea mai ieftin construita din intregul mouse, ceea ce este un lucru bun. DPI sus & DPI jos nu-s des folosite, si am vazut soareci mai scumpi care au decis sa foloseasca hardware mai slab in pozitii cheie, cum ar fi click-dreapta, click stanga sau rotita de scroll.

Vorbind de rotita de scroll, aceasta este de constructie TTC, care din nou, este relativ decenta. Din nefericire, partea cauciucata este ceea ce ma deranjeaza. Rotita nu este destul de capabila cat sa tina pas cu degetul.

Interiorul Strix ma face sa ma gandesc la o constructie de buget buna. Nu este echivalenta cu cea din SteelSeries Rival, dar beneficiaza de o consistenta pe care nu am mai vazut-o de mult. Piesele utilizate sunt echivalente in ceea ce priveste durabilitatea, asa ca nu o sa trebuiasca sa te-ngrijorezi ca o sa iti cedeze ceva inaintea restului. Cu astea fiind spuse, cateva imbunatatiri ar fi putut fi aduse in diverse regiuni.

« Prev
3/6 Next »

Cele mai citite