Sistem NJoy Niobium N2N-3240-4G500D-01 review

 

Exterior

Sistemul este asamblat într-o carcasă Njoy Niobium, mini-tower, de culoare neagră, în timp ce panoul frontal este gri. Aspectul exterior este elegant și atrăgător. Panoul lateral, de pe partea stângă, oferă un grilaj (10 x 16 cm) pentru montarea unor ventilatoare suplimentare.

nJoy Niobium side

Cele 2 sloturi, pentru unități optice, sunt ascunse, având pe dreapta butoanele de control, iar sub a 3-a ușă se ascunde slotul de 2.5”, folosit anterior pentru unitățile de discheta, acum așteptând o componentă modernă, precum un cititor de carduri. Tot aici găsim 2 porturi USB 2.0 și jack-urile pentru căști/boxe și microfon.

nJoy Niobium front

Perifericele se pot conecta la multiplele porturi aflate pe partea din spate: 1x PS/2 combo (tastatura sau mouse), 4x USB 2.0 și 2x USB 3.0. Un conector pentru rețea (la putere Gigabit) și ieșirile audio completează interfețele integrate.

nJoy Niobium back

 

Interior

La interior găsim o placă de bază ASRock H81M-VG4, bazata pe nucleul Intel H81 și pe socket-ul LGA 1150. Un aspect important este posibilitatea de a face upgrade de BIOS, direct din interfața UEFI, prin Internet. Astfel, chiar și cei neinițiați, pot avea cel mai nou BIOS, fără bătăi de cap.

nJoy Niobium interior

Procesorul Intel Pentium G3240 are 2 nuclee, nu beneficiază de Hyper-Threading, iar frecvența de lucru este 3100MHz. Are un Smart Cache de 3MB și este răcit de un cooler Intel, care se vinde împreună cu procesorul.

cpu gpu

Cipul video, integrat în procesor, nu este activ în configurația primită de noi, fiind înlocuit de o placă grafică dedicată, ASUS GeForce GT720 (GT720-SL-2GD3). Aceasta vine cu 2GB DDR3 și interfață pe 64 biți. Nu este o soluție de gaming și vom testa acest aspect la secțiunea respectivă.

Memoria este fabricată de Sycron și are capacitatea de 4GB, la 1333MHz. Aici aș fi ales o variantă la 1600MHz, mai ales că diferența de preț este insesizabilă. Însă, cel mai important, aș fi pus 2 module, pentru utilizarea funcției dual channel, care ar accelera viteza sistemului.

Stocarea este compusă dintr-un hard disc Toshiba de 500GB, cu interfață SATA3, iar unitatea optică este un DVDRW Toshiba, modelul TSST SH-224DB. Pentru cei interesați, TSST vine de la Toshiba Samsung Storage Technology și este o companie fondata de cele 2 corporații, din care Toshiba deține 51%, iar Samsung 49%.

Sursa este RPC de 500W, suficientă pentru configurația de față, iar sistemul de operare este Windows 8.1 x64. Pe site-ul LikeIT veți găsi sistemul cu licență FreeDOS, cea de Windows trebuind achiziționată separat.

Sistemul a venit însoțit de o tastatură multimedia nJoy CMK120, un mouse nJoy TG9 și o pereche de căști nJoy Masso.

nJoy Niobium accesorii

Având configurația detaliată, să trecem la testele de performanță și să aflam exact unde putem încadra sistemul, ca utilizare.

 

« Prev
2/5 Next »

Cele mai citite