Fortron FSP Hyper 700 PSU review - O sursa hyper

Testare

Pentru a determina comportamentul sursei, am decis sa folosesc un sistem care necesita aproximativ 698W in maxim-load. Am folosit acest PC in trei moduri de operare: stand-by (inchis), idle (OS pornit, nici o activitate) si full-load (cu aproximativ fiecare componenta la 100%). Load maxim a fost obtinut prin operatiuni simultane cu AIDA64 pentru CPU/FPU/RAM si video. Pentru a masura consumul, am folosit un Energy Monitor, care intregistreaza cat trage sursa din priza pentru a alimenta sistemul.

Testand eficienta nu este chiar usor odata ce nu am o unitate precisa pentru a masura consumul componentelor in load. Totusi, folosind componente stock am reusit sa fac sistemul sa ceara aproximativ 700W, macar sa testez certificarea de "85 Plus" de pe cutie.

Pentru stabilitatea voltaj situatia este mai simpla. Am tinut sistemul in idle si full-load in seturi de cate 6 ore, si am inregistrat voltajul la un interval de cate 5-secunde intr-un fisier pe care l-am evaluat apoi. Folosind log-ul, am reusit sa determin unde au avut loc fluctuatii in timpul operatiilor. Pentru a ma asigura de acuratetea rezultatelor, am mai luat cateva masuratori folosind un multimetru pe conectorul ATX in timpul operatiilor.

Results

Eficienta

Atunci cand vine vorba de eficienta, FSP a listat Hyper 700 cu un "Meet 85 Plus". Acesta nu apartine unui standard de certificare gen Bronze / Silver / Gold / Platinum / Titanium, dar in schimb este mai degraba un fel de preag de necesitate pusa in aplicare de Uniunea Europeana pentru producatorii de sisteme. Daca un producator de PC-uri vrea sa foloseasca aceasta sursa intr-un sistem, sursa trebuie sa treaca un test de 82-85-72% @ 230V.

Odata ce am atins un load de 689W, care este aproximativ 98.4% din randamentul sursei. La acest load, sursa a avut nevoie de 794Watt din priza pentru a oferi energia necesara sistemului de test. Astfel, eficienta ar fi pe undeva pe la 86.7%, ceea ce nu este chiar rau. Desigur, mai trebuie sa iau in considerare si marja de eroare, dar chiar si atunci numarul este aproape cu cel de pe cutie.

Stabilitatea voltajului

In timul testului, valorile de voltaj nu au avut nici un fel de neregule. Pentru testul nostru continuu load de 6 ore, sursa a fost totdeauna stabila. Cu o mica exceptie pe linia de +12V, toate valorile au fost aproape de standardul ATX.

Zgomot

Asa cum am mentionat mai devreme, Hyper 700 foloseste un ventilator de 2000RPM, 88.0CFM, produs de Yate Loon. In idle, sursa se aude, dar nu prea mult, iar audiometrul a inregistrat un zgomot de 28dBA la 1 metru distanta. In load, zgomotul devine audibil cu o cifra de 34dBA.

« Prev
4/5 Next »

Cele mai citite