ASRock X99E-ITX/ac, prima placă mini-ITX pe chipset X99

De la lansarea sa şi până acum, chipset-ul Intel X99 a fost implementat doar pe plăci de bază EATX sau ATX, în special datorită faptului că design-ul din jurul său avea nevoie de un PCB mare. Dorind să depăşească această barieră, echipa de cercetare şi dezvoltare din cadrul ASRock a găsit o modalitate de a sfida logica, oferind o placă de bază mini-ITX pe chipset Intel X99. Astfel se dezvoltă modelul ASRock X99E-ITX/ac, prima şi singura placă de bază mini-ITX pe chipset X99!

Deşi este redusă în dimensiuni, X99E-ITX/ac este proiectată în jurul unui chipset X99 și a unui socket din seria X OC. Placa dispune de toate caracteristicile tehnologiei Super Alloy, incluzând bobine Premium de 60A, un modul de putere DrMOS Fairchild 60A Dual Cool, ce suportă curenți de 60A și păstrează temperatura joasă a sistemului, condensatori Nichicon 12k platină și un un design elegant cu 6 faze de putere.

Tot la capitolul dotări, ASRock X99E-ITX/ac oferă şi un socket PCIe Gen3 x4 Ultra M.2 32Gb/s, un conectorul SATA 10Gb/s Express ce va funcţiona perfect cu viitoarele HDD-uri SATA Express, două porturi Intel LAN ce suportă funcția teaming și un modul WiFi dual band 2.4/5 GHz 802.11ac cu Bluetooth 4.0. De asemenea, trebuiesc menționaţi cei doi conectori USB Type A 3.1 din spate, ce permit viteze de transfer de 10Gb/s.

ASRock X99E ITX ac

Cele mai citite