ASUS Designo MX27AQ review - Un monitor polizat si capabil

Astazi, o sa investigam seria ASUS Designo cu noul MX27AQ, un monitor cu panou AH-IPS de 27 inch, care se lauda cu un gamut de culori 100% sRGB, unghiuri de vizualizare de 178°, si audio integrat marca Bang & Olufsen.

MX27AQ arata foarte bine, dar ceva-mi spune ca marginea finuta si acentul metalic ar fi complet inutile daca display-ul insasi nu ar fi unul de calitate. ASUS pare sa fie de acord cu mine, odata ce au decis sa foloseasca un panou 2560x1440 AH-IPS, cu un refresh-rate de 60Hz, unghiuri de vizualizare de 178°, si un contrast static de 1000:1. Pe hartie, (si la prima vedere) sunt putine monitoare care pot fi puse in aceeasi categorie.

Pentru cine ar fi acest monitor totusi? Nu parea sa fie o unealta profesionala, si nu are caracteristicile specifice monitoarelor de gaming. As putea spune ca este dedicat consumatorului premium, genul de om interesat de calitate care de obicei consuma mai multe tipuri de media. Este construit atat pentru pro-sumatori, cat si pentru gameri, dar se descurca bine cu filme / seriale (continut video), iar daca este nevoie poate fi folosit la editare foto.

ASUS Designo MX27A Product Image  

Monitorul beneficiaza de tehnologia "TraceFree" pentru a ajusta timpul de raspuns, care pe hartie este listat la 5ms GtG, ceea ce este de-a mai mult decat decent pentru un panou IPS; iluminare de fundal WLED fara flicker. Pe langa toate acestea, in spatele se afla o multime de porturi ceea ce pentru mine spune ca acesta este un monitor pentru consumatorul generalist de media.

Desi sunt un pic fascinat de designul sau, intentionez sa fiu pe cat se poate de minutios in testele mele. Nu din cauza ca ASUS m-a dezamagit cu monitoarele sale, dimpotriva, a reusit sa-mi depaseasca asteptarile in trecut, cu ROG PG278Q si PB287Q (cel capabil de 4K cu un panou TN). Fiind atent la cele mai mici detalii, ma asigur ca MX27AQ este mai mult decat un cadru dragut cu o performanta mediocra. Nu ca ma astept la asta desigur, dar e mai bine sa fiu sigur decat sa o dau in bara.

Prev
1/4 Next »

Cele mai citite