Asus GTX 980 Ti Strix Gaming review - gaming la superlativ

 

Aspect și construcție

Impozantul cooler DirectCU III acoperă toata placa, ba chiar mai mult. Asus a trecut la varianta III și a inclus numărul evident de ventilatoare. Acestea prezintă pale de tip Wing, dezvoltate de Asus, care măresc fluxul de aer cu 30%, asigurând o răcire mai bună și mai puțin zgomot din partea plăcii.

Asus GTX 980 Ti Strix Gaming

Conductele de răcire, vizibile pe părțile superioară și inferioară, mă duc cu gândul la varianta Matrix. Răcirea continuă și pe spate, printr-o planșă metalică, prezentă peste tot circuitul plăcii, în timp ce zona din spatele GPU este ranforsată cu ceea ce Asus numește GPU Fortifier.

Asus GTX 980 Ti Strix Gaming back

Alimentarea folosește 2 conectori cu 8 pini, iar configurațiile cu mai multe plăci se pot construi folosind cele 2 interfețe SLI.

Asus GTX 980 Ti Strix Gaming top

Asus oferă 5 interfețe video, toate digitale: 1x DVI, 1x HDMI și 3x DisplayPort. Acestea pot folosi 4 monitoare, simultan.

Asus GTX 980 Ti Strix Gaming interfaces

Si acum partea cu dezbrăcatul plăcii. Se poate observa că noul cooler (DCIII) beneficiază de 2 conducte cu diametrul de 10mm, plus 3 de 8mm. Numai 3 ating direct GPU-ul, însă toate ajută la disiparea căldurii către radiatorul imens.

Asus GTX 980 Ti Strix Gaming cooler

Suprafața de disipare a fost mărită cu 220% față de DirectCU II, prin mărirea radiatorului și folosirea unor conducte mai groase.

Noul Strix Gaming beneficiază și de tehnologia Auto-Extreme, care înseamnă că placa a fost asamblată, în totalitate, de roboţi, printr-un proces automatizat.

Asus GTX 980 Ti Strix Gaming naked

Se observă că VRM-ul are 12+2 faze, asemănător cu Matrix. In plus a apărut și opțiunea Memory Defroster, care era prezentă numai pe Matrix.

Asus GTX 980 Ti Strix Gaming memory defroster

Memoriile GDDR5 sunt fabricate de Hynix, ceea ce ar trebui să ofere un overclocking bun. Se pare că, față de varianta ROG, Strix Gaming nu are voltaj pentru memorii și bios-ul dual.

Asus GTX 980 Ti Strix Gaming back naked

 

« Prev
2/7 Next »

Cele mai citite